donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Radio Aalburg FM stopt, maar gaat mogelijk commercieel verder

14 november 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Middels een Facebook-bericht gister werd duidelijk dat Aalburg FM stopt. Dat roept vraagtekens op. Hoewel de uitzendingen als zodanig doorgaan, wordt op 30 november pas echt bekend hoé het lokale - en populiare - station verder gaat.

In de wandelgangen rond de lokale zender wordt vernomen dat Aalburg FM onder een andere naam wellicht commercieel zal gaan. Of dat echt zo is en wat de consequenties zijn voor de programmering en de vrijwilligers is vooralsnog niet duidelijk. Op 29 november krijgen de medewerkers helderheid en een dag later publiceert Aalburg FM de toekomstplannen. Voorlopig blijft de nevel dus nog heel even hangen, die alleen maar dichter wordt bij het lezen van het onderstaande bericht...

Live
Wel opmerkelijk is dat winkelier CIGO Lukas (aan de Markt in Wijk en Aalburg) vandaag het volgende bericht publiceert op Facebook over een koopavond op 7 december: radio Aalburg FM zendt vandaar LIVE uit... Dat bevestigt het vermoeden dat het radiostation wel door zal gaan.

Vrijdag 7 december 2012.18:00 tot 22:00...  Extra lange koopavond tot 22u met vele aanbiedingen, hapje en drankje.
Tevens van 18u tot 22u live uitzending door Aalburg FM vanaf onze locatie. Meer info volgt z.s.m. maar het wordt zeker gezellig :-)


Vrijdagavondshow
Op de site van HenriVerhagen.com valt het onderstaande artikel te lezen:

Gisteravond heeft het bestuur van Aalburg FM bekendgemaakt dat de lokale omroep van Aalburg zal gaan stoppen. Sinds 2005 is Aalburg FM de lokale omroep van de gemeente Aalburg. Na zeven jaar is Aalburg FM uitgegroeid tot een zeer succesvol en populair radiostation, toch is besloten om met het radiostation te stoppen.

Op 25 maart 2005 was het eerste signaal, de testuitzendingen gingen voortvarend, waarna op 23 april om 18.00 uur de eerste live uitzendingen gemaakt werden vanuit de studio’s van Aalburg FM. Inmiddels is Aalburg FM uitgegroeid tot een radiostation met vele luisteraars. Op 30 november lijkt hier echter toch een einde aan te komen.

Het bestuur van Aalburg FM heeft besloten toch te willen stoppen met Aalburg FM. Op 30 november zullen zij met meer informatie naar buiten komen over deze plotseling stop. Persoonlijk ben ik ook vrijwilliger voor de Aalburgse Omroep Stichting, zo maak ik wekelijks mijn radioshow op de vrijdagavond. De Vrijdagavondshow is hiermee uitgegroeid tot één van de succesvolle radioshows op het station. Wat de toekomst voor de Vrijdagavondshow zal zijn, blijft voorlopig dus ook nog onzeker.

Op 30 november zal het bestuur naar buiten treden met een toelichting op de stop van Aalburg FM, dan zullen de luisteraars antwoord krijgen op de vele vragen die het Twitter- en Facebookbericht hebben opgeroepen. Inmiddels heeft het bestuur al wel laten weten dat gemaakte afspraken, met sponsors of adverteerders, zullen worden nagekomen conform is afgesproken.

Lees meer over:

Aalburg FM commercieel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.