vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

ChristenUnie publiceert visie her-formatie Aalburg

7 november 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Met het opstappen van het CDA uit het college heeft de huidige coalitie haar meerderheid verloren. Het is onduidelijk hoe het proces nu verder gaat.  Burgemeester Naterop heeft aangegeven dat de SGP als grootste partij in principe aan zet is. De ChristenUnie verwacht dat zij alle partijen zullen benaderen en vragen wat de fracties als beste mogelijkheden zien. "Dat is de democratische wijze van handelen die ook in de Tweede Kamer wordt vervolgd. Hierdoor kan de best mogelijke coalitie gevormd worden en dit zal ook de (toon van de) oppositie bepalen. Het is belangrijk dat alle partijen betrokken worden bij dit proces."

Op de partijsite formuleert CU aalburg wat men voorstaat:  "Als ChristenUnie zijn wij voor een zo transparant en democratisch mogelijk proces. Ruim een jaar voor de verkiezingen geeft de ChristenUnie een voorkeur aan:

  • Een zo breed mogelijk coalitie die een akkoord sluit op hoofdzaken die aangepakt/afgemaakt moeten worden.
  • De gemeente heeft behoefte aan kundige bestuurders.
  • Moet we, zeker gezien de druk vanuit 070 en 073 (de 100.000 inwoners discussie) een consistente en betrouwbare partner in samenwerking zijn.
  • De sfeer in de raad is een aandachtspunt, meer kwaliteit van de voorstellen en inhoud van beslissingen moeten leidend zijn.

Bestuurlijke bijdrage
De ChristenUnie is in staat om een bestuurlijke bijdrage te leveren, maar dit is voor ons een afgeleide van de inhoud. De fractievoorzitter van de ChristenUnie en oud-wethouder Wijnand van der Hoeven heeft aangegeven dat hij, in principe, niet beschikbaar is voor een bestuurlijke rol. Dit is op dit moment niet te combineren met zijn zakelijke activiteiten.

Zorgen
Voor de ChristenUnie zullen de volgende inhoudelijke zaken komende periode zeker aandacht houden.

  • Er komt een nieuwe begroting, daar kunnen in twee weken lastig grote koerswijzigingen worden doorgevoerd.
  • Wij willen een betrouwbare partner zijn in samenwerkingverbanden en willen deze investering niet af laten breken, dit zal contraproductief zijn voor de toekomst van Aalburg.
  • Een consistente handhaving is belangrijk Ook hier ligt druk van de provincie. De juridische consequenties van rechtsongelijkheid en afwijken van beleid kunnen de gemeente financieel de kop kosten.
  • Ook andere bestuurders liggen onder druk door motie van afkeuring en andere ingewikkelde dossiers: handhaving, openbaar onderwijs, aankoop land wandelpad, bestemmingsplan dubbelbestemming, parkeren markt.
    • Ook andere aandachtspunten die we graag in de gesprekken naar voren brengen.

Wij hopen op een zo’n transparant en democratisch mogelijk proces waarbij de belangen van Aalburg voorop staan. We wensen alle partijen wijsheid en zegen om stappen te nemen die goed zijn voor bestuurlijk Aalburg en haar inwoners. Wij wachten het verder verloop af."

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.