donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Ecotour gaat van Altena (NL) naar Altena (D)

12 september 2012 (door AalburgNet)

GENDEREN - Auto Altena organiseert op 18 september aanstaande een bijzondere zuinidheidsrit, de Eco-Tour van Altena in Nederland naar Altena in Duitsland. Auto Altena, de naam van twintig samenwerkende BOVAG-autobedrijven in het Land van Heusen en Altena, is één van de hoofdsponsors van de VeKa Eurol Auto Altena Rally die op 13 oktober plaatsvindt. Vooruitlopend daarop organiseert Auto Altena een zuinigheidsrit vanuit het Land van Altena naar de oude burcht in het Duitse Altena.

Deze Eco-Tour is een idee van de Rallycommissie van Auto Altena. Deze commissie wist de leden enthousiast te krijgen. Daarom vertrekken er op 18 september 24 deelnemers in twaalf auto’ s vanuit het Land van Altena naar het Duitse Altena. Marc Bouman: “De VeKa Eurol Auto Altena Rally is een voorbeeld van een groene rally. Zo wordt rekening gehouden met de natuur en met biobrandstof gereden. Veel technische ontwikkelingen, waardoor auto’s minder schadelijke stoffen uitstoten en een lager verbruik hebben, zijn afkomstig uit de autosport. Om te laten zien wat dat betekent voor de auto’s van vandaag, hebben we een route uitgezet van 400 kilometer. Vanaf de start in Genderen, gaat het voor de helft over de snelweg en voor de andere helft binnendoor. Doel is om ver onder de officiële gemiddelde verbruiksnorm (ECE) te blijven van de deelnemende auto’s.”

Geen trucjes
Joost de Waal: “We voorzien de auto’s van een verzegeling bij de tankdop. Verder gaat een onafhankelijke verslaggever mee die als arbiter de regels in de gaten houdt en de verbruikswaarden registreert. Omdat we reële cijfers willen, zijn er nog een paar regels opgesteld. Zo is het absoluut niet de bedoeling langzaam te rijden. Als de maximum snelheid 120 is, moet de deelnemer minimaal 110 kilomter per uur rijden.” Wim de Graaf: “Verder zijn trucjes, zoals kort achter een vrachtwagen blijven hangen om de luchtweerstand te verkleinen, verboden. De arbiter rijdt dan ook steeds onaangekondigd met een ander team mee, om te controleren of de wedstrijd eerlijk verloopt. Deelnemers die zich niet aan de regels houden worden gediskwalificeerd, maar gezien de motivatie denken we niet dat het zo ver zal komen.”

Intenationaal
In het Duitse Altena worden de auto’s afgetankt en dan kan exact berekend worden wie het meest zuinig heeft gereden ten opzichte van de norm. Deze deelnemer kan rekenen op eeuwige roem en op internationale aandacht. Vanuit Duitse zijde heeft de regionale krant Altenaer Kreisblatt al interesse getoond in het evenement. Ook is de rallycommissie nog bezig met het organiseren van een businessmeeting met collega-autobedrijven in Duitsland.

Start
De start van de Eco-Tour vindt vanaf 8.00 uur plaats in Genderen bij Autobedrijf Thur. Iedereen die de start wil bijwonen is van harte welkom. Begin oktober wordt onder andere op www.autoaltena.nl een verslag gepubliceerd over de Eco-Tour. De deelnemers en de auto’s van de Eco Tour Altena-Altena zijn van de partij tijdens de rally van 13 oktober, als onderdeel van de reclamekaravaan.

Lees ook het artikel op de Duitse website van come-on.de: 'Autorallye von Altena nach Altena'

Lees meer over:

auto altena eco tour
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.