vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

OV Aalburg tegen langdurige afsluiting Heusdense brug

10 september 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - De N267 gaat op de schop. De in dat verband voorgenomen afsluiting van de Heusdense brug in het weekend van 28 september tot 1 oktober vindt in de ogen van Ondernemersvereniging Aalburg geen genade. Ook de aflsuiting van de brug in zuidelijke richting van 28 september tot 16 november wordt als een slecht plan gezien. 

Hieronder een citaat uit het eerder gepubliceerde persbericht.

Van 28 september tot 16 november wordt de N267 voor verkeer in zuidelijke richting afgesloten vanaf de rotonde Kromme Nol/Polstraat bij Wijk en Aalburg richting Heusden, Drunen en A59. Er worden diverse omleidingsroutes ingesteld. Voor het verkeer in noordelijke richting, vanaf de A59 richting Wijk en Aalburg, blijft op de N267 één rijstrook open. Vanuit die richting blijven Oud-Heusden, Heusden, Herpt, Heesbeen en Wijk en Aalburg bereikbaar. 

OV Aalburg ziet, vanuit de belangen van de lokale en regionale ondernemers, deze afsluiting als zeer onwenselijk.

Het bestuur van OV Aalburg onderneemt dan ook actie en  laat bij monde van de secretaris Pieter Duijzer weten: "Wij hebben samenwerking gezocht en gevonden bij Ondernemersvereniging Heusden en gaan samen de wethouder van verkeer van Heusden benaderen. Ook enkele grote transporteurs staan achter ons. In de wandelgangen is al een optie genoemd om de brug in plaats van bijna zeven weken in één richting, acht dagen helemaal af te sluiten. Deze optie lijkt ons in ieder geval beter dan de nu gepresenteerde afsluiting. Wij gaan met de diverse partijen in gesprek, eerst op gemeentelijk niveau en - indien nodig - ook op provinciaal niveau. Het resultaat wordt via de reguliere media bekend gemaakt."

De ChristenUnie heeft laten weten dinsdagavond binnen de opinierende raad vragen te zullen stellen. Ook BAB heeft dit voornemen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.