donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Geluid bij Hervormd Aalburg verder verbeterd

30 augustus 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Op verzoek van de kerkenraad en de bouwcommise van Hervormd Aalburg heeft de heer Kooiker (akoestisch adviseur) metingen verricht in de nieuwe kerk om te komen tot een goede spraakverstaanbaarheid. Kooiker heeft dit tijdens de bouw gedaan en begin augustus, na de eerste inregeling van de nieuwe geluidsinstallatie. De nieuwe kerk heeft een behoorlijke nagalmtijd; dit komt de muziek en het zingen ten goede, maar is niet eenvoudig voor het goed en nauwkeurig inregelen van de nieuwe geluidsinstallaties.

Na de installatie van het geluid werden in de eerste weken (kleine) technische problemen opgelost. Vorige week zijn andere mobiele zenders geplaatst. Deze zenders (onder andere voor de headset van de dominee en voor de afkondigingen) moeten nog beter (in een volle kerk) ingeregeld gaan worden. Dit verklaart onder andere het mindere geluid jongstleden zondag in vergelijking met de weken daarvoor. Ook is er aandacht voor het geluid via de ringleiding voor slechthorenden en de kerktelefoon.

Ingeregeld
Aanstaande zondag 2 september zal tijdens de morgendienst het geluid verder ingeregeld worden door een technicus van de leverancier Schaapsound. Naast het nog preciezer inregelen van het geluid, is het ook nodig om aandacht te besteden aan de galm in de kerk. Zaterdag 1 september worden door de firma Artpanel uit Roermond, als proef, akoestische panelen tegen de achterwand van de kerk geplaatst. Deze panelen verminderen de nagalmtijd waardoor de spraak-verstaanbaarheid verbetert.

De kerkenraad vindt het voor de kerkgangers zeer vervelend dat de verstaanbaarheid tot nu toe niet goed is. Men heeft er, met de betrokken leverancier en adviseur, vertrouwen in dat het geluid goed ingeregeld gaat worden en er over enkele weken naast "heerlijk zingen, ook op een goede manier kunnen luisteren naar Godswoord en de verkondiging."

Lees meer over:

hervormd geluid.nieuwe kerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.