vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Nieuwe tuin verpleeghuis de Haven

2 augustus 2012 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De afgelopen periode is er hard gewerkt om een gezellige aangepaste tuin te realiseren voor het verpleeghuis de Haven van Zorgplein Maaswaarden. De tuin moest vooral erg toegankelijk en sfeervol zijn voor dementerende ouderen. Er moesten rustige hoekjes zijn, maar ook wat te zien en te beleven.

Om dat te bereiken is onder andere gekozen voor een kippenhok met echte kippen. Dagelijks worden er eieren uit gehaald die gebruikt worden in de keuken van de huiskamer. Ook mooie bloembakken met geurende bloemen maken deel uit van de tuin.
Natuurlijk zal alles nog goed moeten gaan groeien en zullen sommige dingen even tijd nodig hebben alvorens het gewenste resultaat is bereikt, maar er kan inmiddels gebruik worden gemaakt van de tuin en al genoten worden tijdens zonnige uren.

Fondsen
Om de tuin te bekostigen zijn er fondsen aangeschreven. Een van de fondsen die een royale bijdrage heeft geleverd is “Sluyterman van Loo”. Mede dankzij deze bijdrage heeft men dit kunnen realiseren. Maaswaarden dankt hen hartelijk hiervoor.

Lees meer over:

Maaswaarden tuin
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.