vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

De hersft kleurt groen in Aalburg

6 juli 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Afgelopen dinsdag werd de kadernota 2013 behandeld binnen de gemeeteraad. In deze nota worden de uitgangspunten van de begroting beschreven. Ook duurzaamheid kwam ter sprake.

Het was met name de ChristenUnie die in haar beschouwingen aandacht vroeg voor duurzaamheid. Ondanks meerdere toezeggingen is er nog steeds geen concreet plan van aanpak. Wethouder Van Luijk (SGP) gaf als antwoord dat het erg 'stroperig gaat en dat het ook lastig is om met concrete projecten te komen. Veel gaat in samenwerkingsverbanden, maar juist daar zit weinig schot in.' De ChristenUnie meent echter dat buiten deze samenwerkingen er ook initiatieven voor duurzaamheidsprojecten kunnen komen.

Positief
In de tweede termijn kwam raadslid Van Helden van de ChristenUnie dan ook met het voorstel hier een avond over te houden waarbij raadsleden, de werkgroep Millenniumdoelen en geïnteresseerden mee kunnen denken over initiatieven die Aalburg kan uitvoeren. De uitkomsten van deze avond kan de wethouder dan gebruiken in een plan van aanpak.
De wethouder was positief over deze suggestie en zegde toe dat een dergelijke avond dit najaar zal komen. Het doel is dan om te zien welke initiatieven er  in de komende jaren door de gemeente opgepakt kunnen worden. Een mooie eerste stap is de aandacht voor duurzaamheid bij het nieuwe zwembad. Hiernaast zijn wel meer projecten nodig om de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente voor 2020 te halen, aldus de ChristenUnie.

Herfst
Onder andere Ideaalburg en PVDA vielen de ChristenUnie bij en ook BAB vindt het belangrijk om verschillende duurzaamheidsopties in kaart te brengen. In de eerste termijn had ook het CDA al om duurzame initiatieven gevraagd. Vorig jaar bracht Timmermans van A.A. ook zonnepanelen ter spraken en de SGP vroeg aandacht voor duurzaam hout. Een meerderheid wil dan ook meer doen met dit thema en het ziet er naar uit dat Aalburg serieus werk wil maken van duurzaamheid. ChristenUnie: 'Wij zien dan ook uit naar een groene herfst in Aalburg.' (ChristenUnie)

Klik op onderstaande links om alle reacties van de politieke partijen na te lezen.

Algemene beschouwingen kadernota 2013
Kadernota 2013

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.