vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Prestatieovereenkomst moet passend en prettig wonen realiseren

6 juli 2012 (door AalburgNet)

REGIO - Afgelopen donderdag tekenden de wethouders van Aalburg, Werkendam en Woudrichem en de corporatiedirecteuren van Woonlinie, Woonservice Meander, alsmede woonstichting Land van Altena de prestatieovereenkomst volkshuisvestingvoor 2012-2014. Alles onder het motto:  Passend en prettig wonen in het Land van Heusden en Altena, wij zorgen ervoor"

In het gemeentehuis van Werkendam comitteerden alle partijen zich aan het maken van een beleidsplan voor wonen en zorg in het Land van Heusden en Altena. Dit deed men door het ondertekenen van genoemde overeenkomst. Zo zorgen de gemeenten er samen voor om passend en prettig wonen in deze regio te waarborgen.

Gezamenlijk
Wethouder Prosman, gastheer namens Werkendam, opende de bijeenkomst. “Met deze afspraken weten we wat we aan elkaar hebben”. Regionale afstemming en samenwerking is van belang, zodat gezamenlijk de schouders onder opgave gezet kunnen worden. Het Land van Heusden en Altena staat door vergrijzing en ontgroening voor een complexe woonopgave. “Samen zetten we onze schouders onder deze opgave, door deze zo scherp mogelijk gedefinieerde prestatieovereenkomst”, aldus wethouder Lijmbach.

Directeur-bestuurder van Woonlinie, Peter van den Heuvel, bevestigde namens de corporaties het belang van regionale afstemming en samenwerking, “Het Land van Heusden en Altena vormt immers één subregionale woningmarkt”. Ook de lokale Huurdersbelangenverenigingen zijn geïnformeerd over de inhoud van de prestatieovereenkomst en waren aanwezig bij de ondertekening. Zij gaven aan trots te zijn op het woongebied en de regionale afstemming die in de overeenkomst geborgd is. “Als huurdersvereniging kunnen wij deze samenwerking alleen maar toejuichen”.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.