donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Ondernemend Altena succesvol via en op LinkedIn

4 juli 2012 (door AalburgNet)

ALTENA - Ondernemend Altena, de LinkedIn groep voor ondernemers uit de regio, is een bewezen succes. Inmiddels is de 'magische' vijfhonderdgrens ruimschoots gepasseerd en gaat de teller onderweg naar de zeshonderd deelnemers.

Wie naar LinkedIn gaat en doorsurft naar Groep Ondernemend Altena leest daar onder het kopje profiel: 'LinkedIn Group Ondernemend Altena wordt gemanaged door de redactie van Aalburg.net. Ondernemend Altena is speciaal voor netwerkers, durfondernemers, creatieve breinen, businesspartners, ondernemende geesten en aanstormend talent. Visies delen, prikkels geven, toevoegen, zaken doen. Het kan allemaal. Als je elkaar maar weet te vinden...
Ondernemend Altena gelooft in de potentie van de regio en brengt daarom ondernemers bij elkaar, onder meer via Open Coffee Altena: informeel netwerken onder het genot van een kop koffie... (Info en aanmelden onder 'Events'
).'

Ondernemend Altena werd ruim een jaar geleden (april 2011) als digitaal platform gestart en biedt vandaag de dag een ontmoetingsplek aan 548 ondernemers, bestuurders, managers voor contacten en samenwerking en voorziet daarmee kennelijk in een (groeiende) behoefte.
Dat podium is een startpunt waar deelnemers elkaar kunnen benaderen, waar men kan lezen wie de ander is en wat hij (of zij) aan de man brengt en meer... Men kan zijn dienst of product promoten en kan men zich in de digitale kijker plaatsen in de rubriek "Stel je eens voor..." 
Daarnaast voorziet de redactie van Aalburg.net de LinkedIn Groep ook regelmatig van lezenswaardige artikelen of ontwikkelingen, iets wat de leden overigens ook zelf (kunnen) doen. Via Twitter (@B2BAltena) voorziet de redactie zijn volgers van interessante, lezenswaardige items. Maar dat is nog steeds niet alles...

In de nabije toekomst zal LinkedIn Groep Ondernemend Altena meer diensten (blijven) aanbieden voor ondernemers in het Land van Heusden en Altena en daarbuiten. Zo zal op 13 september, tijdens Open Coffee Altena 5.0 in Giessen, een nieuw initiatief gelanceerd worden van en voor ondernemers.

Ondersteunend
Open Coffee Altena is daarmee gelijk een voorbeeld waarop Ondernemend Altena ondersteunend wil zijn aan deelnemers uit de streek. 'Ontmoeten' moest niet enkel digitaal zijn, maar moest ook ook in werkelijkheid gebeuren... Dát was de gedachte. Inmiddels wordt deze succesvolle, tweemaandelijkse netwerkbijeenkomst gemiddeld door een negentigtal ondernemers e.t.q. bezocht. Detail: maandelijks zijn er overigens landelijk driehonderd Open Coffee-bijeenkomsten, samen goed voor 32.000 (directe) ondernemerscontacten.

Inmiddels zijn er in de regio - sinds de start in december 2011 - vier Open Coffee-bijeenkomsten geweest, die stuk voor stuk een doorslaand succes waren. Open Coffee Altena wordt gemanaged door Cor Spek (Aalburg.net) en Henri Verhagen (MaxServ). Beide mannen bruisen van ideeën om ook toekomstige businessmeetings aantrekkelijk en - vooral - laagdrempelig te houden. Alles onder het motto: B2B met koffie als brandstof...

Aanmelden voor Open Coffee Altena 5.0 in Bibliotheek Altena in Giessen kan overigens al via LinkedIn (Events) of door HIER te klikken.

Wie meer wil weten surft naar www.ondernemendaltena.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.