donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Verkeersonderzoek opnieuw doorgeschoven

15 juni 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Tijdens de laatste opiniërende raadsvergadering werd de behandeling van het verkeersonderzoek van de agenda gehaald. Dit zorgt opnieuw voor vertraging, nadat eerder al de behandeling van het stuk enkele maanden werd verschoven omdat het onderzoek nog niet geschikt zou zijn voor de gemeenteraad.

Een woorvoerder vanuit de ondernemers vroeg om uitstel van het raadstuk. Een toezegging van de gemeente om vóór de behandeling van het raadsvoorstel met de ondernemers in gesprek te gaan was niet nagekomen. In eerste instantie wilde de wethouder het stuk gewoon behandelen en ook de visie van de gemeenteraad meenemen. Na een schorsing echter werd het voorstel toch door de wethouder van de agenda gehaald.

Vragen
In mei 2011 heeft de ChristenUnie een amendement (voorstel) ingediend om de verkeersveiligheid van schoolroutes te onderzoeken. (zie ook de link hieronder met een filmpje). Als ChristenUnie vinden wij het jammer dat de behandeling opnieuw is uitgesteld. Met name over het gedeelte rond de schoolroutes en verkeersveiligheid hadden wij graag onze inbreng gegeven. Echter moeten gemaakte afspraken met de ondernemers gewoon nagekomen worden.

Wel konden enkele technische vragen gesteld worden. De ChristenUnie maakte van die mogelijk gebruik: .

  • U spreekt over acceptabele belasting per etmaal, terwijl ons beeld is dat met name de piekomenten (net voor en na schooltijd) voor de drukke en onveilige situaties zorgen. Zijn hier ook richtlijnen voor en wilt u die betrekken bij uw analyse?
  • Heeft u ouders, vervoerders en kinderen ook benaderd voor dit onderzoek?
  • Waarom komt er een los onderzoek naar de kruising Van der Pol straat/ Kortestraat?
  • Wat wordt bedoeld met “educatie” als maatregel voor de kruising Anjelierstraat/Bergstraat en hoe verwacht u volwassenen hiermee te bereiken?

In september wordt het voorstel opnieuw geagendeerd voor de gemeenteraad.

Het is overigens de tweede keer in korte tijd dat een voorstel van de agenda werd gehaald. Vorige maand werd ook al het voorstel rond extra geld voor de Veense Put van de agenda geschrapt. (ChristenUnie Aalburg)

Lees meer over:

politiek
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.