donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Mogelijkheden glasvezelnetwerk in Aalburg onderzocht

25 mei 2012 (door AalburgNet)

AALBURG -  In opdracht van de gemeente Aalburg is begin mei gestart met een onderzoek naar de mogelijkheden voor een glasvezelnetwerk voor het gehele grondgebied van de gemeente Aalburg. Het realiseren van een glasvezel infrastructuur staat hoog op de agenda van het gemeentebestuur. 

Het bedrijf TTC Nederland BV uit Genderen heeft opdracht gekregen om de haalbaarheid van een 100% dekkende glavezelinfrastructuur in Aalburg in beeld te brengen. De uitkomsten van het onderzoek worden over drie maanden verwacht. 
 
Aantrekkelijk
Aalburg wil niet alleen nu maar ook in de toekomst een vitale gemeente zijn die aantrekkelijk is voor burgers en bedrijfsleven, zo laat Loes Lijmbach als verantwoordelijke wethouder voor dit project weten. Om die reden wil de gemeente onderzoeken of het mogelijk is deze infrastructuur in Aalburg voor het gehele grondgebied te realiseren. Na het onderzoek moet duidelijk worden of en zo ja onder welke voorwaarden (tegen zo laag mogelijke kosten) een zo groot mogelijk gebied in Aalburg kan worden voorzien van glasvezel.  
 
Minder aantrekkelijk
Glasvezel is een nutsvoorziening die een steeds grotere maatschappelijke betekenis krijgt voor burgers en bedrijfsleven. Snelheid van dataverkeer en capaciteit van infrastructuur zijn essentieel in onze informatiesamenleving. Voor kabelmaatschappijen zijn landelijke gebieden als Aalburg commercieel minder aantrekkelijk om deze voorziening aan te leggen.

Lees meer over:

glasvezel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.