donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Motie winterbanden krijgt de handen niet op elkaar

31 maart 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - De motie van de Aalburgse Alliantie voor winterbanden / all weather banden voor het leerlingenvervoer kreeg niet de handen op elkaar. Er was geen meerderheid. De motie kreeg steun van de ChristenUnie, PVDA en VVD. CDA, SGP, BAB en Ideaalburg stemden tegen. Met name de ChristenUnie meldt haar teleurstelling. 

Deze partij stelde eerder vragen over het leerlingenvervoer vanuit de gedachte dat veiligheid van kinderen centraal moet staan en dat winterbanden hier zeker bijhoren. Dit leidde tot een motie van de Aalburgse Alliantie (AA) die ook de veiligheid van de kinderen in het leerlingenvervoer centraal stelt en goede banden wilde afdwingen. AA- fractievoorzitter Timmermans wilde dat zowel vervoerder Van Driel als de gemeente Aalburg haar verantwoordelijkheid zou nemen. 

Wettelijke verplichtingen
Hoewel CDA in eerste termijn nog sympathiek stond tegeonpver  de motie, stemden men toch tegen. SGP en BAB repten over wettelijke verplichtingen en menen dat meer inspanningen niet nodig zijn. Voor de ChristenUnie is dit teleurstellend: 'Juist de gemeenteraad kan afwegingen maken en in het belang van de lokale bevolking haar verantwoordelijkheid nemen en voor extra veiligheidsmaatregelen kiezen . Erg teleurstellend dat een meerderheid van de raad daarvoor niet heeft gekozen.'

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.