donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Eerste OV-onderzoek stemt tot tevredenheid

15 maart 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Tevredenheid alom bij ChristenUnie (CU) Aalburg over de uitkomsten van het eerste Aalburgse Openbaar Vervoer (OV) onderzoek. 25 inwoners reageerden op de enquête over het OV in de gemeente en de regio.Knelpunten liggen vooral rond aansluitingen, reistijden en frequentie van de busdiensten. Positief is onder meer de sneldienst van de Kromme Nol naar Den Bosch.

De CU memoreert op haar website: “Het is goed dat de gemeente dit onderzoek heeft uitgevoerd en dat de knelpunten en positieve punten aan het OV in Aalburg en de regio nu bekend zijn. Hierdoor kan het goede informatie het gesprek met de provincie aangaan over het openbaar vervoer, die daar verantwoordelijk voor zijn.”

Belangrijk
Vorig jaar gaf de gemeenteraad het college opdracht tot dit onderzoek. De CU diende een motie in die breed werd gesteund. CU-raadslid Gerben van Helden: “Openbaar vervoer is erg belangrijk voor een landelijke gemeente als Aalburg, de gemeente moet zich hier dan ook voor inzetten. We mogen trots zijn op het buurtbusnetwerk in de regio, dat ook onze kleinere dorpen bereikbaar houdt. Belangrijk is wel dat er goed op de aansluitingen en de kosten gelet wordt. Ook wij zullen daar aandacht voor blijven vragen. Wij hopen dat dit onderzoek helpt om de goede punten van het OV in Aalburg te behouden en dat knelpunten opgelost zullen worden.” 

Vervolg
De reacties zijn gebundeld en aan de provincie aangeboden. De gemeente stelt in een brief aan de provincie “Wij onderschrijven het belang van een zo goed mogelijk systeem van openbaar vervoer in de regio van harte”.
Verder wil de gemeente worden betrokken bij nieuwe plannen en is men bereid om mee te denken over wijzigingen. Volgend jaar wordt het onderzoek weer gehouden. Dan is het mogelijk om te zien of er een verbetering of verslechtering is opgetreden en kan waar nodig weer actie worden ondernomen.  

Lees meer over:

openbaar vervoer
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.