donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Meander steekt handen uit de mouwen

15 maart 2012 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Op vrijdagmiddag 16 maart gaan medewerkers van Woonservice Meander aan de slag voor bewoners van het verpleeghuis en het verzorgingshuis Wijkestein om hen een gezellige middag te bezorgen en bij te dragen aan het vergroten van de sociale contacten. Dit alles in het kader van NL DOET: de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds

Zo is er een uilenshow in het restaurant van het Zorgplein in de woon/zorglocatie Wijkestein. Een kenner toont en vertelt over de verschillende uilen. De bewoners die willen kunnen op de foto met een uil op de arm. De medewerkers vanWoonservice Meandersteken de handen uit de mouwen om de bezoekers van een hapje en een drankje te voorzien en ze actief te betrekken om zo de onderlinge contacten te stimuleren.

Stokje
Met de afronding van woon/zorglocatie Wijkestein in 2011 heeftWoonservice Meanderin samenwerking met Zorgplein Maaswaarden en andere participanten een mooie invulling gegeven aan het nieuwe wonen en zorgen. De integratie van samenleving, wonen, zorg en welzijn staan hierbij centraal. Zorgplein Maaswaarden maakt gedurende het hele jaar gebruik van ruim 200 vrijwilligers die zich actief inzetten voor de bewoners. Zij laten zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving. Op vrijdagmiddag 16 maart nemen de medewerkers van Woonservice Meanderhet stokje voor een paar uur van hen over.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.