donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Thema 'Eenzaamheid' krijgt een vervolg

8 maart 2012 (door AalburgNet)

VEEN - Dorpsraad Veen en de gemeente Aalburg verrichten op 23 februari samen de aftrap voor het onderzoek naar ouderen en eenzaamheid in Veen. ’Het voorkomen van eenzaamheid’ is één van de kernpunten die onderdeel uitmaken van de Integraal Dorpsontwikkelingsplan (IDOP) Veen.

Onder begeleiding van Wim Timmermans (dorpsraad Veen) werd in De Vlaeshoff onder het genot van een kopje koffie op informele wijze gesproken over het thema eenzaamheid en de ervaringen van de dorpsbewoners. Tijdens dit gesprek werden de onderzoekers , Rik van der Ven en Bart Smits (Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch) voorgesteld. Zij hebben de bijeenkomst als ‘zeer indrukwekkend, informatief en bovenal gezellig ervaren’ en waren erg onder de indruk van de hoge opkomst.

Vervolg
Beide heren hopen dan ook bij de volgende bijeenkomsten opnieuw dezelfde sfeer en opkomst te ervaren en nodigen de inwoners van Veen (55+) van harte uit om deel te nemen aan deze gesprekken. Deze gesprekken vinden plaats op verschillende data eind maart en april.

Bart Smits (06-26242803) of via onderzoekveen@hotmail.com.

Lees meer over:

eenzaamheid
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.