donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Hervormd Aalburg naar wereld vol verhalen

7 maart 2012 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Leden van de kerkgemeente Hervormd Aalburg bezoeken op zaterdag 24 maart de tentoonstelling: Jodendom. Een wereld vol verhalen in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Naast het bezoek aan de tentoonstelling is er ruimte door Amsterdam te wandeln of te shoppen. De tentoonstelling staat tot en met 15 april 2012 in De Nieuwe Kerk.

Aan de hand van ongeveer 500 bruiklenen vertelt de tentoonstelling het fascinerende verhaal van drieduizend jaar joodse religie, cultuur, kunst en geschiedenis. De geschiedenis van een wereldreligie die herkenbaar wist te blijven ondanks verschillen wereldwijd. De bruiklenen komen van internationaal gerenommeerde musea en collecties en uit particulier bezit. De meeste ervan zijn nooit eerder in Nederland te zien geweest. Absolute topstukken zijn onder andere: een Dode Zeerol uit de eerste eeuw voor Christus uit het Israel Museum in Jeruzalem, kostbare handschriften, een schilderij van Chagall uit het Tel Aviv Museum of Art, maar ook The Alefbet Tapestry van de hedendaagse Russisch-Amerikaanse kunstenaar Grisha Bruskin.

Vertrek
Vertrek bij De Burg om 09.30 uur. Vertrek uit Amsterdam uiterlijk 16.30 uur (aankomst in Aalburg rond 18.00 uur). Wie meer wil weten gaat naar www.hervormdaalburg.nl

Lees meer over:

verhalen jodendom
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.