donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Reconstructie N283

29 februari 2012 (door AalburgNet)

AALBURG -  De komende drie maanden gaat de provincie de drie rotondes en de hoofdrijbaan van de N283 tot Genderen opnieuw aanleggen.

Vanaf vrijdag 3 maart rijdt al het verkeer over de Kleibergsestraat, zodat de hoofdrijbaan van de N283 opgebroken kan worden. Ter hoogte van Garage ’t Centrum / Groenrijk is een nieuwe T-aansluiting van de Korten Bruggert naar de Kleibergsestraat gemaakt voor het verkeer van en naar Eethen.
Van Meeuwen naar Eethen blijft tot eind maart de situatie nog hetzelfde. Als de temperaturen wat hoger zijn kan de deklaag van de hoofdrijbaan en markering aangebracht worden. Dan wordt een verbinding gemaakt tussen de nieuwe hoofdrijbaan en de Kleibergsestraat zodat het doorgaande verkeer van Eethen naar Meeuwen niet langer over de parallelweg hoeft, maar over de nieuwe hoofdrijbaan kan rijden.

Verkeersmaatregelen
Vanaf rotonde Genderen wordt al het verkeer van de provinciale weg over de noordelijke parallelweg (Kleibergsestraat) geleid. Bij de nieuwe T-aansluiting kan het verkeer afslaan naar Eethen. Aan de oostzijde van Eethen zal de Korte Bruggert niet langer op de N283 aangesloten zijn maar, zoals bij de eindsituatie, wordt dit een doodlopende weg. Het verkeer vanuit Eethen, zowel vanaf de Raadhuisstraat, de A. v.d. Kolkstraat en de C. Branderhorststraat, naar de N283 moet gebruikmaken van de nieuwe tijdelijke T-aansluiting ter hoogte van Garage ’t Centrum / Groenrijk. In de kom van Eethen wordt op de Kleibergsestraat en de Korten Bruggert tijdelijk een parkeerverbod ingesteld.

Openbaar Vervoer
De bushalte aan de Korten Bruggert wordt tijdelijk verplaatst naar de Kleibergsestraat tussen de nieuwe T-aansluiting en de Oude Weidesteeg.
Als u nog nadere informatie over de reconstructie N283.05 wenst, kunt u contact opnemen met Cees Thielen van de provincie Noord Brabant telefoonnummer 06 18303151 of via de email: cthielen@brabant.nl
Hij is de directievoerder die het werk begeleidt.

Lees meer over:

gemeente N283 reconstructie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.