vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Atletische samenwerking tussen de Altenagemeenten

16 februari 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - De Aalburgse Alliantie vraagt zich op haar website af wanneer de gemeente Aalburg nu eindelijk inziet dat samenwerking tussen de Altena/gemeenten ´niets, maar dan ook niets´ oplevert. De ontwikkelingen rondom de atletiekbaan van Altena Road Runners ziet de lokale partij als ´het failliet´ van die samenwerking. Mediawoordvoerder Cock Dorsman noteert:

`In de samenwerking tussen de drie Altenagemeenten tekent zich alweer een tranentrekkend hoofdstuk af. Waar eerder het gemeenschappelijke zwembad en de gezamenlijke ICT/aanpak ervoor zorgden dat je niet meer wist of je er nou om moest huilen of lachen, staat in dit keer de aanleg van een atletiekbaan centraal.

De zaak ligt als volgt. Atletiekvereniging Altena Road Runners (ARR) beschikt ondanks hun 25 jarig jubileum dit jaar niet over een atletiekbaan. Aankloppen bij de armlastige gemeente Woudrichem liep meerdere keren op niets uit, en bij het ontstaan van de plannen voor een nieuw onderkomen voor voetbalvereniging Achilles Veen in een multifunctioneel (sport) centrum rook men plotseling nieuwe kansen. De atletiekclub met 240 leden, waarvan zo’n slordige 70(!) afkomstig uit gemeente Aalburg, stelde voor om in het genoemde centrum ook ARR te huisvesten. ‘Aalburg’ stelde in een unieke vlaag van wijsheid dat de gemeenten Woudrichem en Werkendam daar dan een financiële bijdrage aan zouden moeten leveren. Bij de collega-Altenagemeenten werd het daarop oorverdovend stil. Tijdens de raadsvergadering van gisteravond merkte wethouder Spuijbroek daarover op: “Volgens mij ligt Aalburg verder van Werkendam, dan Werkendam van Aalburg”. Ik moet toegeven: Jan, ik zou willen dat ik ‘m had bedacht. In dezelfde vergadering merkte burgemeester Fons Naterop trouwens op dat er volgens hem wellicht ook nog wel mogelijkheden in Zaltbommel en Maasdriel zouden zijn…´

Lees hier het hele artikel...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.