dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Bas van Andel en Sophia Schreuders trappen Oudjaarsduik af

28 november 2011 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - In Wijk en Aalburg zal er dit jaar geen Nieuwjaarsduik, maar een Oudjaarsduik georganiseerd worden. De organisatie van de duik in Wijk en Aalburg verwacht vijftig duikers op oudjaarsdag. De organisatie is in handen van WZV Trident, E.H.B.O., Wandelvereniging De Vrijbuiters en voetbalvereniging NOAD'32.

Sophia Schreuders is één van de mede-organisatoren van de lokale Oudjaarsduik. Afgelopen weekend ging zij samen met Bas van Andel (zie foto) naar Scheveningen voor de aftrap van de Nieuwjaarsduik 2012: een door Unox geïnitieerde dag waarop de vrijwillige organisatoren van de Nieuwjaarsduiken uit het hele land bijeenkomen om de laatste voorbereidingen te treffen voor 1 januari.

Ook dit jaar zetten honderden vrijwilligers zich in om de 85 Nieuwjaarsduiken in het land mogelijk te maken. Bij de organisatie van een echte 1 januariduik komt nog heel wat kijken. “Vanaf oktober zijn we al druk aan de slag om met elkaar een succesvolle Nieuwjaarsduik te organiseren. Enorm veel vrijwilligers zetten zich ook op de dag zelf in om het nieuwjaarsduiken op rolletjes te laten verlopen. Van het uitdelen van mutsen en warme snert tot het toezien op de veiligheid door EHBO’ers en de Reddingsbrigade. iedereen zet zich in voor deze oer-Hollandse traditie! Een duik staat of valt dus met de inzet van alle vrijwilligers”, aldus Sophia Schreuders.

Weersverwachting 1 januari 2012
Volgens de meteoroloog van MeteoVista/Weeronline.nl: “Hoewel het zeewater temperatuur hoger ligt dan normaal vanwege een warme nazomer, belooft de Nieuwjaarsduik toch weer een ijskoude duik te worden met buitentemperaturen rond het vriespunt”'
Op de eerste dag van het nieuwe jaar worden naar verwachting in totaal maar liefst 85 duiken in Nederland georganiseerd. Dankzij alle organisatoren van deze duiken konden niet eerder 36.000 duikhelden op zoveel plekken in het land te water gaan.

Inschrijven Oudjaarsduik Wijk en Aalburgkan per e-mail:  bibberduik@live.nl
Of per telefoon:   0416 -692781
Of op 31 december 14.00 uur in de kantine van NOAD32

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.