Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Free publicity! Hoe krijg je die...?'
31okt 2011

Free publicity! Hoe krijg je die...?

 

Free publicity betekent letterlijk: gratis publiciteit. De centrale gedachte achter free publicity is het verkrijgen van aandacht in ruil voor waardevolle content. Dit wordt bereikt door het ontwikkelen van redactionele content voor bijvoorbeeld kranten, tijdschriften en overige media, zoals Woudrichem.net, maar ook Werkendam.net en Aalburg.net. Belangrijk is dat u weet op welke media uw doelgroep actief is zodat u hier uw teksten op aan kunt passen. 

Al hoewel er wordt gerept met de term free of gratis zult u meestal wel degelijk kosten maken. Voor het genereren van intressante content is namelijk onderzoek nodig en er zal ook het nodige aan loonkosten moeten worden betaald. Ook zal er een goede relatie dienen te worden opgebouwd met de pers. Ondanks deze kanttekening blijft dit een zeer goedkope manier voor het bereiken van lezers als je het vergelijkt met de kosten van adverteren. 

Een nadeel is daarentegen dat u geen invloed heeft over het gedeelte van een artikel dat gepubliceerd wordt. De eindredactie ligt namelijk niet bij u maar bij de media.

Deze vorm van marketing is het meest geschikt voor het opbouwen van naamsbekendheid en branding. (Ondernemers United)

 Deel dit bericht met je vrienden!