vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Antoine Bodar te gast bij Religieuze Ontmoeting

27 september 2011 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Op woensdag 12 oktober is Antoine Bodar te gast bij de vijfde Religieuze Ontmoeting van Bibliotheken Altena in Wijk en Aalburg. Deze ontmoeting vindt plaats in samenwerking met de R.K. Parochie Heilige Maria Geboorte uit Dussen.
Thema is: “Op zoek naar waarheid, goedheid, schoonheid … op zoek naar geluk!” Dr. Cees de Gast is gespreksleider. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Schola Bavonensis (Gregoriaans) o.l.v. Jerry Korsmit. In de pauze kunt u uw boek laten signeren door de heer Bodar. Boekenverkoop: De Angelot uit Werkendam.

De toegangsprijs is € 5,00 (incl. koffie/thee). De deuren gaan open om 19.30 uur en aanvang is 20.00 uur.

Antoine Bodar
Een veelzijdig man: hij is priester, kunsthistoricus en auteur van columns en boeken. Hij studeerde geschiedenis, kunstgeschiedenis, literatuurwetenschap, filosofie en theologie en haalde op alle vakken zijn doctoraal. In 1978 promoveerde hij aan de Universiteit in Amsterdam tot doctor in de filosofie op het proefschrift De Schoonheidsleer van André Jolles. Hij is (bijzonder) hoogleraar, presenteert radioprogramma’s en in het najaar gaat het tv-programma “Eeuwigh gaat voor oogenblick” opnieuw in productie. Als vlot van de tongriem gesneden priester is hij een veel genode gast bij de media.

Religieuze ontmoeting
De eerste Religieuze Ontmoeting in bibliotheek Aalburg vond plaats in 2005 met als bijzondere gast Monseigneur Muskens op speciale uitnodiging van de toenmalige burgemeester Frans Buijserd. Door het daverende succes werd het idee geboren hiervan een regelmatig terugkerend evenement te maken. In de afgelopen jaren verschenen aan tafel Jan Siebelink, Abt Gerardus Hopstaken, de dominees Haverkamp, Quaak-Kloet en Troost en de burgemeesters Petter en Naterop. Dr. Cees de Gast leidde de meeste gesprekken, zo ook op 12 oktober a.s.

RK Parochie Heilige Maria Geboorte Dussen
Het is uniek te noemen dat een openbare bibliotheek zo nauw samenwerkt met een kerk. Bij beide stond Antoine Bodar op het wensenlijstje en samenwerking lag voor de hand. Vooral de brainstormsessies over de inhoud van de avond waren inspirerend en leidden tot een thema, dat de volledige instemming had van de heer Bodar.

Thema
Het thema voor de avond was niet eenvoudig te bepalen. Enerzijds is de heer Bodar een zeer veelzijdig man en is het maken van een keuze uit onderwerpen noodzakelijk. Daarnaast dienen de uitgangspunten van twee geloven naar voren te komen. Uiteindelijk staat op 12 oktober centraal: “Op zoek naar waarheid, goedheid, schoonheid. Op zoek naar geluk”.

Muziek
De Schola Bavonensis uit Raamsdonksveer verzorgt onder leiding van Jerry Korsmit de muzikale omlijsting. Antoine Bodar noemt het Gregoriaans niet alleen “de echo van de eeuwigheid” maar ook “de echo van de Heer zelf”. Voor de meeste inwoners van het Land van Heusden en Altena zal ook dit een “ontmoeting” worden met een over het algemeen niet zo bekende muzieksoort: oude liturgische muziek in het Latijn.

Signeren
Tijdens de pauze kan men zijn boek laten signeren door de heer Bodar. Boekhandel De Angelot uit Werkendam verkoopt ter plaatse boeken van Antoine Bodar.

Reserveren
Reserveren kan nog, maar het maximum aantal toegestane bezoekers nadert.
Reserveren kan nog bij: Tryntsje van Vessem (0183-501983
(t.vanvessem@bibliotheekaltena.nl) en info@mariadussen.nl of team-assistente@ipv-regio-dongemond.nl


 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.