dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Aalburgse kids naar Beatrix...

13 september 2011 (door AalburgNet)

AALBURG -  Op woensdagmiddag 12 oktober a.s. komt Koningin Beatrix naar Wijk en Aalburg om de nieuwe locatie van Wijkestein van zorgplein Maaswaarden te openen. Over de wijze waarop dat gaan gebeuren is overleg gepleegd met de plaatselijke Oranjeverenigingen.

Per kerkdorp zullen een aantal geselecteerde dorpsgenoten rondom Wijkestein een erehaag gaan vormen. In totaal is er plaats voor 1.000 personen, verdeeld over de zeven kerkdorpen. De bedoeling is dat de kinderen van de basisscholen daarbij een heel voorname rol spelen. Omdat het niet mogelijk is alle kinderen van de basisscholen een plaatsje te geven, zullen de Oranjeverenigingen in overleg met onder andere de scholen bepalen welke kinderen er bij kunnen zijn.

Ook de kinderen uit Aalburg die elders onderwijs volgen moeten daarbij betrokken worden. Omdat de Oranjeverenigingen niet op de hoogte zijn om welke kinderen het gaat, wordt een oproep gedaan aan de ouders van deze groep kinderen om de namen van hun kinderen door te geven aan de Oranjeverenigingen als hun kind daarbij mag zijn.

De Oranjeverenigingen zullen dan aan de hand van loting bepalen welke kinderen er mee kunnen. Zij ontvangen daarover dan later nog nadere informatie.

OPROEP
Indien ouders van leerlingen die buiten de gemeente Aalburg basisschoolonderwijs volgen hun kinderen willen aanmelden voor het bezoek van de Koningin, worden zij verzocht zo snel mogelijk (uiterlijk voor maandag 19 september a.s.) zich per email te melden bij de plaatselijke Oranjevereniging. De gegevens staan hieronder vermeld. 

Via de Oranjeverenigingen volgt daarna nadere informatie.  

Babylonienbroek:
Oranjevereniging Babylonienbroek: oranjevereniging@babylonienbroek.eu

Drongelen:
Stichting Dorpsbelangen Drongelen: marjan@defoeks.nl

Eethen:
Oranjevereniging Eethen: jvandoes@gmail.com

Genderen:
Oranjevereniging Genderen: mirandavandelouw@gmail.com

Meeuwen:
Oranjevereniging Meeuwen: autobedrijf.bouman@wxs.nl

Veen:
Oranjevereniging Veen: pietzijderveld@solcon.nl

Wijk en Aalburg:
Oranjevereniging Wijk en Aalburg: slagerij-nieuwkoop@hetnet.nl

Lees meer over:

bezoek koningin beatrix
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.