donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

ChristenUnie vreest toename eenzaamheid onder Aalburgse ouderen

9 augustus 2011 (door AalburgNet)

AALBURG -  De ChristenUnie in Aalburg is bezorgd over eenzaamheid onder ouderen in Aalburg. “De bezuinigingen op WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) die het college voor stelt dreigen ouderen extra hard te treffen.” Het college van Aalburg wil bezuinigen op huishoudelijke hulp. Voor ouderen, waar huishoudelijke hulp ook een sterk sociaal karakter heeft, zal dit een grote impact hebben. De ChristenUnie wil dat de gemeente de bezuinigingen opnieuw overweegt en met maatregelen komt om eenzaamheid te voorkomen.
Afgelopen december bleek uit onderzoek in de gemeente Werkendam, een vergelijkbare gemeente, dat daar éénderde van de 65+ers zich daar eenzaam voelt. In de aanbevelingen werd gesteld dat er vooral veel vraag is naar huishoudelijke verzorging, thuiszorg en vervoer. Juist terreinen waar Aalburg nu op wil bezuinigen.

De ChristenUnie hoopt dat andere partijen willen meedenken om te voorkomen dat de maatregelen ouderen extra hard treffen. “Eenzaamheid onder ouderen is voor hen levensbepalend, als gemeente moeten we eenzaamheid proberen te voorkomen.”

Als mogelijke oplossingen noemt de ChristenUnie betere voorlichting richting ouderen over de WMO, alternatieve bezuinigingen en de druk op vrijwilligers op andere vlakken te verminderen. Verder moet Aalburg sociale participatie hoog op de agenda zetten in gesprekken met zorginstanties, woningcorporaties en provinciale en landelijke politiek.

De ChristenUnie zal na het zomerreces het onderwerp aan de orde brengen in de gemeenteraad van Aalburg.

Lees meer over:

Christenunie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.