donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Gouden tip om te verzilveren: geld voor Landelijke Burendag

28 juli 2011 (door AalburgNet)

REGIO ALTENA: Een GOUDEN TIP voor alle buurtbverenigingen in Aalburg, Werkendam en Woudrichem die het verzilveren zeker waard is... Op 24 september viert Nederland voor de zesde keer Burendag. Voorgaande jaren was het steeds een groot nationaal feest. In 2010 deden in heel Nederland maar liefst 1 miljoen mensen mee! Samen ondernamen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en hen nader tot elkaar brachten. Dit jaar is het ook mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer je Burendag op 23 of 25 september viert.

Het thema van Burendag is dit jaar Koppen bij elkaar. Dus: Koppen bij elkaar en verzin samen een goed idee voor Burendag. En ook: Koppen bij elkaar en ga samen Burendag vieren! Op Burendag voeren buren overal in Nederland hun goede ideeën uit, van buurtontbijtjes tot zeskampen en schoonmaakacties, eventueel met een bijdrage van maximaal € 500,00 van het Oranje Fonds.

Burendag: nationale feestdag

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Op initiatief van Douwe Egberts vierde Nederland in 2006 voor het eerst Burendag.
In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen.
Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen. Douwe Egberts verzorgt een belangrijke basisvoorwaarde voor de ontmoeting; een goede kop koffie. Het Oranje Fonds biedt mensen met goede buurtplannen een financiële bijdrage om de plannen op Burendag uit te voeren.

Lees meer over:

Burendag Altena Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.