zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Ouders stellen kritische vragen over leerlingenvervoer

23 juni 2011 (door AalburgNet)

AALBURG -  In verband met een nieuwe aanbesteding van het leerlingenvervoer Aalburg is er op woensdagavond 22 juni een informatiebijeenkomst belegd door de gemeente Aalburg  waarvoor de ouders van de kinderen die gebruik maken van het leerlingenvervoer waren uitgenodigd. Ongeveer 25 ouders woonden de bijeenkomst bij.

Op grond van  het aanbestedingsresultaat gaat Vervoerservice Van Driel uit Oss met ingang van het nieuwe seizoen als hoofdaannemer het vervoer verzorgen. Het nieuwe contract heeft een geldigheidsduur van drie jaar. Verlenging daarvan kan alleen plaatsvinden als er sprake is van een  wijze van vervoer die alle partijen tot tevredenheid stemt.  Het gaat om het vervoer van circa tachtig kinderen.

Uitleg
Na een welkom en korte inleiding door wethouder Jan Spuijbroek, is door de heer Johan van Loenhout van de aanbestedingsdienst uitleg gegeven over het proces van de Europese aanbesteding. Vervolgens hebben de heren Maarten van Driel en Frans Coolen van Vervoerservice Van Driel de aanwezigen uitgebreid uitleg gegeven hoe zij het vervoer gaan regelen. Daarbij hebben zij aangegeven dat de chauffeurs van de huidige vervoerders zijn aangeschreven via Sociaal Fonds Taxi om bij Van Driel te komen werken. Ook heeft Van Driel contact met de huidige vervoerders van het leerlingenvervoer om te bekijken welke rol zij bij het vervoer van de kinderen kunnen (blijven) vervullen.

Vragen   
Een belangrijk onderwerp van gesprek is geweest hoe de communicatie naar alle betrokken partijen zal gaan verlopen. Daarover zijn duidelijke afspraken gemaakt. Maandelijks zal er een evaluatiegesprek plaatsvinden tussen de gemeente en het vervoersbedrijf, waarbij de ouders via de ingestelde Klankbordgroep worden betrokken. De opgestelde checklist  waarin alle gestelde eisen uit het aanbestedingsdocument zijn opgenomen zal dan worden doorgenomen.
Belangrijk aandachtspunt is nog hoe de communicatie verder tussen alle partijen zal plaatsvinden. Vooruitlopend op nadere afspraken daarover heeft de gemeente Aalburg met ingang van heden een speciaal emailadres aangemaakt waar ouders hun suggesties, ideeën en vragen kwijt kunnen. Het emailadres is leerlingenvervoer@aalburg.nl.

Wethouder Jan Spuijbroek laat in een reactie weten dat hij een positief gevoel over de bijenkomst heeft overgehouden, ondanks de kritische vragen die door sommige ouders naar voren zijn gebracht. Hij vindt het van groot belang dat zowel de ouders, het vervoersbedrijf als de gemeente de komende tijd goed met elkaar in gesprek blijven zodat eventuele aandachtspunten tijdig gesignaleerd worden. Hij zal daar ook zelf goed op letten laat hij weten. Jan Spuijbroek: “Laten we met respect voor elkaar niet langer achterom maar vooruit kijken. Ik ga er vanuit dat het gesprek van woensdagavond daar zeker aan heeft bijgedragen."

Lees meer over:

leerlingenvervoer
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.