Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Offline bedrijven missen de boot'
07jun 2011

Offline bedrijven missen de boot

Bedrijven die sterk aanwezig zijn op internet, zijn populairder onder consumenten dan offline bedrijven. Retailers met een goede webshop kunnen hun groei vasthouden omdat consumenten steeds vaker online winkelen. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van het Economisch Bureau van ING.

De Nederlandse detailhandel heeft het moeilijk en slaagt er amper in om uit het dal te klimmen waar de sector sinds de recessie in zit. De sector heeft last van de nog steeds zeer hoge grondstofprijzen die de marges naar beneden drukken. Daarbij verliest de consument nog steeds aan koopkracht.

Het gebeurt op internet
Wat opvalt aan de bedrijven die ondanks de moeilijke tijd wel hun groei weten vast te houden, is hun sterke online aanwezigheid. Zo blijkt uit het onderzoek van ING dat grote spelers in online verkoop en zichtbaarheid, zoals Bol.com, Wehkamp en Albert Heijn, steeds vaker een hoge positie innemen op ranglijsten voor sterke detailhandelsmerken.

De boot missen
Bedrijven die niet nadrukkelijk op internet aanwezig zijn, missen de boot. “De toename van het online winkelen maakt het steeds lastiger voor traditionele fysieke detailhandel om te concurreren,” zegt Marcel Peijs, hoofd retailbedrijfsklanten bij ING. “Deze bedrijven moeten zich goed realiseren dat het beeld dat consumenten van hun merk hebben steeds vaker online wordt bepaald.” (De Ondernemer)Deel dit bericht met je vrienden!