vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Altena moet in Europa zijn breedbandcentjes halen...

3 mei 2011 (door AalburgNet)

COLUMN - De Europese Commissie stopt de komende vijf jaar 300 miljoen euro in een samenwerkingsproject met het bedrijfsleven om het internet geschikt te maken voor de toekomst. In totaal komt er voor de publiek-private samenwerking 600 miljoen beschikbaar.

Eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) heeft dinsdag het startsein gegeven voor het project. Volgens haar groeit het verkeer van internetdata met 60 procent per jaar, mede door de opkomst van het mobiel gebruik. Het huidige internet is niet in staat de toekomstige datastroom op een betrouwbare en veilige manier te verwerken. Het door Brussel gefinancierde project moet helpen oplossingen te vinden.

Kroes wees erop dat de Europese interneteconomie groeit tot 5,8 procent van het bruto binnenlands product in 2014, ofwel een bedrag van 800 miljard euro. ,,Maar we staan pas aan het begin van het internettijdperk. Europa moet al zijn talent mobiliseren om voorop te blijven in deze sector'', onderstreepte de eurocommissaris. (De Ondernemer)

Dus... Rijk, provincie, regio en ondernemers: handen aan het BreedBandBed! Vooruit met de virtuele geit... De Europese ruiven zijn gevuld.

Lees meer over:

breedband
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.