donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Leefbaarheid ook voor Drongelen en Babylonienbroek

28 april 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - Tijdens de behandeling van de IDOP-gelden (dorpsontwikkelingsplannen om de leefbaarheid te verbeteren) is een aanvullend voorstel ingediend op initiatief van BAB en ChristenUnie en medegesteund door CDA en SGP om geld te reserveren voor de leefbaarheid van Drongelen en Babylonienbroek. Het voorstel werd met steun van BAB, ChristenUnie, CDA en SGP en tegenstemmen van PVDA, A.A., VVD en Ideaalburg met 10 voor en 4 tegenstemmen aanvaard.

Het nieuwe provinciebestuur schrijft in haar collegeprogramma dat ze willen investeren in de leefbaarheid van kleine kernen. Dat biedt mogelijkheden voor Drongelen en Babylonienbroek om alsnog de leefbaarheid te verbeteren met geschikte en relevante projecten. Door hier geld voor te reserveren is hiervoor een eerste stap gezet.

Hoewel het een beperkt bedrag is van 48.000 euro, vindt wethouder Spuijbroek dat "een half ei beter is dan een lege dop" en dat het geld met subsidies mogelijk nog verdubbeld kan worden.  De PVDA vond dat het niet ten koste mag gaan voor leefbaarheidsprojecten in Wijk en Aalburg. De ChristenUnie kan zich daar in vinden, maar vind het belangrijk om voor Drongelen en Babylonienbroek geld te reserveren om te voorkomen dat het tussen wal en schip valt. Als er goede projecten zijn voor Wijk en Aalburg dan denken wij graag mee om daar ook financiering voor te vinden.

Verder heeft de raad ingestemd met de plannen voor de dorpsontwikkelingsplannen van Eethen, Veen, Genderen en Meeuwen. A.A. en VVD stemden tegen de IDOP plannen waardoor het met 12-2 werd aangenomen. Deze plannen zijn enkele jaren geleden opgezet waarbij goed is samengewerkt met de inwomers. De ChristenUnie riep op om ook de uitvoering van de plannen in goed overleg met de inwoners uit te voeren. (CU Aalburg)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.