woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

SGP Aalburg: 'A27 is rijkstaak. Laat De Jong stoppen met rare actie'

26 april 2011 (door AalburgNet)

AALBURG / ALTENA - De laatste weken is er enige commotie ontstaan over het meefinancieren van de verbreding van de A27 door de drie gemeenten in het Land van Heusden en Altena. Adri Burghout schrijft naar aanleiding daarvan op de site van SGP Aalburg het volgende:

'Wethouder De Jong van Werkendam kwam met dit idee. Wat later deed hij het voorstel om de benodigde 2 miljoen euro te financieren uit de grondprijs van het gezamenlijk aan te leggen regionaal bedrijventerrein.

Inmiddels wordt helder waarom Aalburg om een bijdrage wordt gevraag bij de verbreding van het knelpunt Gorinchemse brug.
Gorinchem wil een C+ variant, terwijl de minister niet verder wil dan een B variant.
Gevolg: Wim de Jong gaat op grond van een Werkendamse motie met de pet rond om met een regionale bijdrage alsnog de C+ variant door te drukken.
Verschil tussen B en C+variant is twee x veer banen of vier x twee banen plus ten noorden van de A15 een extra regionale ontsluiting tussen Gorinchem-Noord en Arkel. Met andere woorden de gemeenten op het  Land van Heusden en Altena zouden moeten meebetalen aan de oplossing van een voornamelijk Gorkums probleem. En dat in een tijd waarin de gemeenten het toch al behoorlijk voor hun kiezen krijgen qua bezuinigingen.

Natuurlijk moet Aalburg, wat de SGP fractie betreft, hier niet aan mee doen. De aanleg van deze infrastructuur is gewoon een Rijkstaak.
Laat Wim de Jong onmiddellijk stoppen met deze rare actie, laten de andere bestuurders op het Land van Heusden en Altena geen seconde tijd meer verspillen aan dit onderwerp en laat het Rijk gewoon doen wat ze moet doen en van plan was te doen, namelijk de A27 verbreden tot twee maal vier rijstroken. Als dat het opstropen niet verhelpt dan vrees ik dat er heel weinig meer baat is bij dit probleem.

Ook vanuit het Woudrichemse klinkt de nodige weerstand tegen participeren.'

Adri Burghout

Lees meer over:

sgp a27 jong
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.