vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

AA over straten en verzetsstrijders

1 april 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - Aalburgse Allianite noteert op haar site: "Niet alles haalt de krant of andere nieuwsmedia. Dat geldt ook voor het aantal steunbetuigingen en complimenten dat we hebben gekregen voor het voorstel om een aantal nieuwe straten in Meeuwen te vernoemen naar verzetshelden. Juist daarom geef ik het hier een plaatsje.

Het voorstel zelf werd trouwens in de opiniërende raadsvergadering van 15 maart jongstleden kansloos afgeschoten door wethouder Jaap van Luijk, die benadrukte dat straatnaambenoeming een mandaat is van het college van burgemeester en wethouders. Ook een aantal raadsleden, waaronder Marian van der Wal, Adri Burghout en Gertjan Bax waren niet enthousiast of ronduit tegen.

Bijna een jaar geleden boekte De Aalburgse Alliantie in Veen wél succes met een soortgelijk verzoek. Dit keer is het: jammer maar helaas. Daarover wil ik op deze plek niet klagen: het is een uitkomst van het democratische mechanisme waarvan we allen deel uitmaken. En tóch kan ik het niet laten om te onderstrepen dat het grote aantal positieve reacties achteraf aantoont dat dit voorstel niet zomaar een ‘ballonnetje’ binnen de raad was, of een kwajongensachtige poging tot het stoken van onrust, maar dat het thema lééft onder (in ieder geval een deel van) onze bewoners. En juist daar – bij het luisteren naar wat er werkelijk leeft – valt voor ‘de gemeente’ nog een wijze les te leren en veel huiswerk te doen."

Lees meer over:

alliantie aalburgse
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.