woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Waterschap ruimt drijfvuil rivierdijken op

7 maart 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - In opdracht van Waterschap Rivierenland zijn aannemers op dit moment bezig met het opruimen van het drijfvuil dat op veel dijken langs de grote rivieren is achtergebleven na het hoogwater van januari. Het gaat hier onder meer om de dijken langs de Maas Het drijfvuil bestaat uit plantaardig materiaal zoals bomen, takken en riet. Ook  zwerfvuil zoals plastic potjes, jerrycans, DVD-boxen en in plastic ingepakte hooirollen worden gevonden.

Het drijfvuil wordt verzameld en afgevoerd door aannemers die via een aanbestedingsprocedure het werk hebben gekregen. Ze hebben de opdracht de taluds schoon te maken vóórdat het gras op de dijk gaat groeien. Als het drijfvuil zou blijven liggen, dan zal het de grasmat van de dijk verstikken. Bij een volgend hoogwater zijn deze plekken dan extra kwetsbaar voor het rivierwater.

Het ligt aan de creativiteit van de aannemer wat hij met het afval doet. Hij kan al het afval als één partij storten, maar dat kost veel geld. Ook kan hij plantaardig afval en grijs afval scheiden waardoor hij het ene goedkoper kan verwerken dan het andere.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.