Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Boekenweek ook in Bibliotheek Altena'
02mrt 2011

Boekenweek ook in Bibliotheek Altena

REGIO ALTENA -  De Boekenweek 2011 zet het levensverhaal centraal. Dit onder het motto ‘Curriculum Vitae -Geschreven portretten’. De Boekenweek 2011 vindt plaats van woensdag 16 maart t/m zaterdag 26 maart. Ook Bibliotheek Altena besteedt weer ruime aandacht aan deze 76e Boekenweek. Kader Abdolah schrijft het Boekenweekgeschenk 2011, “De kraai “.

Autobiografische verhalen zijn erg in trek zoals blijkt uit de CPNB Top-100 van 2009: 6 van de 10 best verkochte non-fictie boeken vallen onder dit genre, met bestsellers als de familiegeschiedenis Het pauperparadijs. Successen als het dagboek Meisje met negen pruiken en het prestigieuze brievenproject van Vincent van Gogh illustreren niet alleen de populariteit maar ook de diversiteit van ‘geschreven portretten’. Bibliotheek Altena pakt uit met een fraaie tentoonstelling, twee lezingen en een workshop Autobiografisch schrijven.

Tijdens de Boekenweek (en daarna) is de reizende tentoonstelling LeeS te zien in de vestiging in Giessen. Op woensdag 16 maart geeft Geke van de Merwe een lezing in de vestiging Werkendam en op maandag 28 maart kunt u luisteren naar en praten met Judith Koelemeijer in vestiging Aalburg. Zelf aan de slag kunt u woensdag 23 maart in de Giessense vestiging bij de workshop “Geschreven portretten”.
De bibliotheek geeft nieuwe leden tijdens de Boekenweek een driedubbel welkomstgeschenk:
 

  • 1. Een voucher, goed voor het Boekenweekgeschenk
  • 2. Een Boekenbon van vijf euro
  • 3. Gratis reizen met het Boekenweekgeschenk per trein op zondag 20 maart 2011.


    Download HIER de folder van de Boekenweek...


Deel dit bericht met je vrienden!