zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Samenwerking in Altena krijgt vorm

28 februari 2011 (door AalburgNet)

ALTENA REGIO - Op initiatief van CDA-statenlid Roland van Vugt gaan Aalburg, Woudrichem en Werkendam en ruim tien maatschappelijke organisaties in het Land van Heusden en Altena zich samen sterk maken voor de regio. Doel is om een deel van de verkoopopbrengst van Essent in het Land van Heusden en Altena te laten landen. 

De Rabobank Altena neemt het voortouw in de verdere uitwerking. Roland van Vugt, naast Statenlid, ook lid van de ledenraad van Rabobank Altena zegt hierover: “Als Statenlid zag ik dat diverse regio’s in Brabant met succes provinciaal geld binnenslepen. De Rabobank wil een bijdrage leveren aan regionale economische ontwikkeling. Beide aspecten heb ik met elkaar in verband gebracht. Ik vind dat ook het Land van Heusden en Altena moet meedingen naar een deel van de verkoopopbrengst van Essent. Er is bijna 1 miljard beschikbaar. Wanneer wij samen optrekken, maken we indruk. Als we met goede plannen komen moet dat geld loskomen.”
 
Op 23 februari is de “Verklaring van Altena” ondertekend door onder andere  Altenatuur, ZLTO, VVV, Waterschap, woningcorporaties, Aalburg, Woudrichem, Werkendam enzovoorts. De verklaring laat zien dat partijen in Altena samen willen optrekken en wil richting provincie een duidelijk statement maken. De komende tijd zullen bij de provincie projecten worden voorgedragen die de regio beter, duurzaam en aantrekkelijk maken. Voor noodzakelijke investeringen is geld nodig en de provincie kan hierbij een belangrijke rol spelen.

De Verklaring van Altena wordt op 2 maart aangeboden aan de Commissaris van de Koningin.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.