donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Klachten buurtbuschauffeurs gehoord

14 februari 2011 (door AalburgNet)

REGIO - Op initiatief van CDA statenlid Roland van Vugt uit Woudrichem ging gedeputeerde Jacobs afgelopen vrijdag in Dussen met de buurtbusvrijwilligers in gesprek. Gedeputeerde Jacobs is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in de provincie Brabant.
Doel van het gesprek was de problemen die de buurtbuschauffeurs ondervinden bij het uitvoeren van hun werkzaamheden bespreekbaar te maken en op te lossen. Alle buurtbusverenigingen uit het Land van Heusden en Altena waren aanwezig en deden hun onvrede en frustratie uit de doeken.

Gedeputeerde Jacobs was duidelijk onder de indruk. Ze prees de inzet en de betrokkenheid van de Buurtbusvrijwilligers. Aan het eind van het overleg deed ze een aantal toezeggingen. Zo gaat ze op heel korte termijn met de directie van vervoersbedrijf Veolia in gesprek.
Een ander pijnpunt, hoe het zit met de verzekering voor de chauffeurs wordt zo snel mogelijk uitgezocht. Bovendien worden alle buurtbussen binnenkort voorzien van betere banden voor winterse omstandigheden.  Verder worden de buurtbuschauffeurs betrokken bij het opstellen van de dienstregelingen.  Over een maand volgt opnieuw overleg en wordt duidelijk welke oplossingen er gevonden zijn.

Statenlid Roland van Vugt: ‘‘Het is goed dat dit gesprek heeft plaatsgevonden. Dat was hard nodig.” Maar hij benadrukt pas echt tevreden te zijn als er voor de chauffeurs bevredigende oplossingen zijn. Van Vugt: ”Na de mooie woorden die ik gehoord heb van de gedeputeerde wil ik nu de daden zien. Ik blijf er bovenop zitten.” 

Naast het CDA, waren ook de CU/SGP-combinatie, alsmede de VVD van de partij waarmee het item een brede politieke aandacht kreeg.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.