donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Buurgemeenten willen samenwerking centrum voor jeugd

9 februari 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - De buurgemeenten Werkendam en Woudrichem vragen Aalburg een gezamenlijk centrum voor Jeugd en gezin te heroverwegen.

In de gemeenteraad van Aalburg heeft de ChristenUnie hier eerder al voor gepleit. Volgens de partij zou het gezamenlijk optrekken zeker voordeliger zijn, omdat in veel overlegstructuren dezelfde partners aan tafel zitten. De CU op haar site: 'De jongeren zitten bij de verschillende gemeenten op school, zowel het  Willem, De Voetiusschool, het Prinsentuin College, de Schans als het Altena College hebben een regionale functie. Zowel in het openbaar als het Christelijk onderwijs zijn er op de basisscholen bestuursvormen die regionaal zijn.'

In Aalburg was destijds echter het college niet te overtuigen, maar wil hier pas over nadenken na de eerste evaluatie.

De ChristenUnie wil dat Aalburg, na de oproep van Woudrichem en Werkendam, nog eens goed nadenkt over hoe alles te organiseren voordat er bezuinigd wordt op zorg. Hun oproep klikt dan ook: 'Maak eerst inzichtelijk wat de verschillende organisatiemodellen kosten, door te beginnen met te kijken naar effectiviteit en efficiëntie. Vraag de mening aan de (15-20) maatschappelijke organisaties die nu naar twee vergaderingen moeten komen (van zowel Aalburg als van Werkendam/Woudrichem). Breng garanties aan om de diensten voor de inwoners onder handbereik te houden. En zorg dat de raadsleden in Aalburg ook over die informatie kunnen beschikken, met name over de financiële kaders. Zo kunnen we onderbouwde en heldere keuzes maken. Dat inzicht zou ook door de buurgemeenten verstrekt kunnen worden.' (CU)
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.