Alles over Aalburg...
25jan 2011

Toch huurwoningen voor middeninkomens

REGIO - Woningcorporaties mogen vrijwel geen sociale huurwoningen meer toewijzen aan huurders met een middeninkomen. Het kabinet legt de grens bij een bruto jaarinkomen van 33.614 euro. Huurders met een middeninkomen vallen daardoor tussen wal en schip. Zij zijn aangewezen op dure huurwoningen en op de koopsector.

Op donderdag 20 januari sloten wooncorporaties met gemeenten en huurdersorganisaties in het Land van Heusden en Altena daarom een convenant, waarin zij zich verbinden om ook woningzoekenden met een middeninkomen te blijven huisvesten. De ondertekening gebeurde in Woudrichem ten kantore van Woonlinie. Wethouder Luteijn tekende de stukken namens de gemeente Werkendam. Burgemeester Fons Naterop deed hetzelfde voor Aalburg. Voor Woudrichem signeerde wethouder De Peuter.
 
Door dit convenant kunnen ook de middeninkomens met een bruto jaarinkomen tot 43.000 euro aanspraak blijven maken op een sociale huurwoning tot 652 euro. De woningen met een huur van minder dan 555 euro zijn wel voorbehouden voor woningzoekenden met een inkomen tot 33.614 euro.Deel dit bericht met je vrienden!