vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

CU Aalburg roept op vrijwilligersjaar tot een succes te maken

20 januari 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - Het college van Aalburg riep 2011 eerder al uit tot het jaar van de vrijwilliger en zoekt naar de juiste invulling. De Christen Unie Aalburg biedt hulp. 

De ChristenUnie (CU) heeft zich op landelijk, provinciaal en lokaal niveau eerder ook hard gemaakt voor aandacht voor vrijwilligers. Voorbeeld: Al sinds 2007 delen de ChristenUnie jongeren in de regio de titel "Held van Brabant" uit die al naar de buurtbuschauffeur, moedige moeders en de voedselbank is gegaan. CU AAlburg: "Ook bij meerdere raadsvergaderingen hebben wij aandacht gevraagd voor vrijwilligers. Zo is mede op initiatief van Jaap Vos de vrijwilligersverzekering in Aalburg ingevoerd. Wij zijn dan ook blij met het jaar van de vrijwilliger, maar we willen wel dat het een goed jaar van de vrijwilliger wordt! In december hebben wij, net als de PVDA, gevraagd om het vrijwilligersbeleid op de officiele raadsagenda te zetten. Dat is toegezegd en het zal dan ook binnenkort op de raadsagenda komen."

De partij vervolgt op haar website: "Nu is het aan ons om het college scherp te houden. Samen moeten wij  ervoor zorgen dat 2011 ook écht het jaar van de vrijwilliger zal worden.  Dus géén taken zonder draagvlak afschuiven op vrijwilligers onder het motto “doe-democratie” en zeker niet bezuinigen op vrijwilligers!! Daar gaan wij ons dit jaar hard voor maken." (CU)

Helpt u mee?

Lees ook dit artikel op Aalburg.net...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.