vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Reclame op online afschriften

18 januari 2011 (door AalburgNet)

In de Verenigde Staten hebben bankiers en reclamemensen iets nieuws bedacht om aanvullende inkomsten te genereren. Het lijkt er namelijk op dat na advertenties in e-mailberichten en op Facebook binnenkort ook online bankafschriften niet meer gevrijwaard zijn van reclameboodschappen.

Als het aan de bankiers en aan deze marketingmensen ligt, krijgt u bij uw online rekeningoverzicht straks namelijk ook een coupon waarmee u 10 procent korting kunt bedingen op uw bestelling als u een bezoek brengt aan de plaatselijke McDonald’s.

Het printen van de coupon is niet eens nodig meer want het betaalsysteem van McDonald’s herkent uw bankpas meteen als u wilt afrekenen. Fictie of werkelijkheid?

Het laatste lijkt het geval. Tenminste, als het aan Mark Johnson van het Amerikaanse Loyalty 360 ligt. Zijn bedrijf dat is gespecialiseerd in het verzamelen van klantgegevens. ‘Banken hebben een enorme hoeveelheid informatie over de mensen die bij ze bankieren en weten vaak ook waar en waaraan ze hun geld uitgeven. En dat is voor marketingmensen natuurlijk hele waardevolle informatie’, zegt Johnson tegen de Washington Post. (De Ondernemer)

Lees hier meer...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.