dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

CU Aalburg bezorgd over druk op brandweervrijwilligers

13 januari 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - De ChristenUnie (CU) stelde tijdens de raadsvergadering van 11 januari vragen gesteld over de werkdruk bij brandweervrijwilligers. Volgens de partij is de term “vrijwilliger” een understatement, omdat er veel gevraagd wordt van de vrijwilligers.

Raadslid Gerben van Helden vroeg aan de directeur van de veiligheidsregio Nico van Mourik hoe de werkdruk verminderd kan worden en hoe er gezorgd wordt voor voldoende aanwas van nieuwe vrijwilligers. Van Mourik antwoordde dat met name het verminderen van uitrukken bij loos alarm de druk op de vrijwilligers zal verminderen en dat zal de komende tijd dan ook een belangrijk aandachtspunt worden. Ook is “eigen aanwas” per gemeente erg belangrijk en hij noemde als voorbeeld een project over jeugdbrandweer wat Aalburg mogelijk uit zou kunnen voeren.
Daarnaast stelde Van Mourik dat grensoverschrijdende samenwerking ervoor zorgt dat de kwaliteit van de brandweer  op niveau blijft.  Wel verwacht de directeur dat er binnenkort een discussie zal komen over mogelijke bezuinigingen bij de brandweer en ook het forensverkeer doet de zorgen toenemen. (CU)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.