Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Waterschap Rivierenland neemt maatregelen in verband met hoogwater'
10jan 2011

Waterschap Rivierenland neemt maatregelen in verband met hoogwater

REGIO - In verband met het hoogwater op de grote rivieren is Waterschap Rivierenland begonnen met beperkte dijkbewaking op de dijken langs de rivier de Maas. Tevens zijn enkele coupures gesloten. De Rijn zal naar verwachting  niet het peil bereiken waarbij dijkbewaking noodzakelijk is.

De komende dagen passeert de piek op de Maas en de Rijn (en haar zijtakken) het rivierengebied. Voor de dijken langs de Maas heeft het waterschap beperkte dijkbewaking ingesteld.

Dinsdag en woensdag zullen op nog meer plaatsen coupures worden gesloten. Dinsdag gaat het om coupure de Waterpoort te Woudrichem en de drie coupures aan de Waalkde te Tiel. Dinsdag of woensdag zal, afhankelijk van de stijging van het Waalwater, de 300 meter lange flexibele kering op de Waalkade te Nijmegen worden opgebouwd.  Tevens wordt te Woudrichem op woensdag de coupure Loevensteinse Poort gesloten.

De situatie nu verschilt wezenlijk van die in de jaren negentig. De waterstanden op de Rijn en Maas blijven beduidend onder het niveau van 1993 en 1995, terwijl een groot deel van de rivierdijken nadien is versterkt. Het hoogwater heeft in het rivierengebied nog niet tot problemen geleid.  (Foto www.langsdemaas.nl)Deel dit bericht met je vrienden!