Alles over Aalburg...
10jan 2011

Millenniummanifestatie Aalburg met fotowedstrijd

AALBURG -  De gemeenteraad van Aalburg heeft in november 2009 besloten Aalburg uit te roepen tot millenniumgemeente van Nederland. Met dit besluit geeft de gemeente Aalburg aan achter de internationale afspraken te staan om voor 2015 de belangrijkste wereldproblemen aan te pakken. Deze internationale afspraken zijn vastgelegd in acht concrete doelstellingen.

Aalburg koos om zich voor drie van de acht doelen zich intensief in te zetten:

  • Doelstelling 2: “Alle jongens en meisjes gaan naar school”
  • Doelstelling 7: “Er leven meer mensen in een duurzaam leefmilieu”
  • Doelstelling 8: “Er is meer eerlijke handel, schuldverlening en hulp”

De gemeente heeft voor de uitvoering hiervan een millenniumwerkgroep ingesteld. Deze richt zich primair op de bewustwording van de bevolking van deze wereldproblemen en op de wijze hoe de samenleving van Aalburg een positieve bijdrage hieraan kan leveren.

Op welke wijze kunnen wij als Aalburgse samenleving een bijdrage leveren aan het invullen van deze taak? Hoe kunnen de bestaande initiatieven nog meer gestimuleerd worden? Hoe kunnen bestaande initiatieven met elkaar samenwerken? Hoe kunnen nieuwe initiatieven worden ondersteund?
Kortom, wat kunnen wij in Aalburg gezamenlijk doen om deze wereldproblemen enigszins te verzachten?

Tijdens de millenniummanifestatie wordt antwoord hierop gegeven.

De manifestatie, waar mevrouw Faustino Zimba, afkomstig uit Kenia, een presentatie over de praktijk geeft, vindt plaats op 24 februari 2011 in de bibliotheek in Wijk en Aalburg. Er wordt gestart om 19.30 uur en duurt tot circa 22.30 uur

Fotowedstrijd

De werkgroep wil aan deze manifestatie een fotowedstrijd koppelen.
De bedoeling is dat aan de hand van foto’s één of alle drie de millenniumdoelen typerend in beeld worden gebracht.

De werkgroep vraagt alle inwoners van de gemeente om van deze them.
In ons digitale tijdperk vragen wij U deze foto’s voor 16 februari 2011 digitaal in te sturen naar: e.kooi@aalburg.nl.
Uit alle ontvangen inzendingen wordt door een jury de drie meest aansprekende foto’s gekozen. De makers van deze drie foto’s ontvangen ook een fraaie prijs die tijdens de manifestatie op 24 februari 2011 wordt uitgereikt.

Alle foto’s die zijn ingestuurd worden gebruikt om een tentoonstelling in te richten. Deze fototentoonstelling wordt in de Bibliotheek te Wijk en Aalburg en in het verzorgingstehuis Wijkestein te Wijk en Aalburg getoond, zodat iedereen alle gemaakte foto’s kan zien.

De werkgroep rekent op een grote, spontane en creatieve deelname en ziet graag vele en fraaie foto’s tegemoet.Deel dit bericht met je vrienden!