donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

OZB Aalburg: opletten en niet teveel betalen

5 januari 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - De gemeente Aalburg maakt de belastingtarieven bekend voor 2011 onder meer voor de onroerendzaak belasting (OZB).

OZB staat voor onroerende zaakbelastingen en wordt geheven op woningen en niet-woningen. Wie op 1 januari van een jaar eigenaar is van het onroerend goed moet de OZB betalen. Als u tijdens het jaar naar een ander huis verhuist wordt voor de resterende maanden door uw notaris de OZB die u al betaald hebt verrekend met de nieuwe eigenaar. Wat u aan OZB moet betalen is afhankelijk van de door de gemeente bepaalde WOZ-waarde van uw pand. Gebruiker van een woning betalen sinds 2006 geen OZB, maar zowel de eigenaren als gebruikers van niet-woningen betalen wel degelijk deze belasting. De heffing voor een eigenaar van een woning is een stuk lager dan die voor eigenaren en gebruiker voor een niet woning of bedrijfspand.

Tip

Let goed op de aanstaande WOZ 2011 beschikking van de gemeente. Onderneem zo nodig snel actie. Elk jaar ontvangen we in het voorjaar de nieuwe aanslag voor de onroerende zaakbelasting OZB. Let goed op de aanstaande WOZ 2011 beschikking van de gemeente. Onderneem zo nodig snel actie. Meestal in februari verneemt u de taxatie van de gemeente van uw huis of pand, de zogenaamde WOZ-waarde. Voor de gemeente is de OZB een belangrijke inkomstenbron. Bekijk dus altijd of bezwaar maken zin heeft en betaal ook in 2011 niet te veel belasting. Lees daarover meer via deze link...

Voor Aalburg onderstaand een samenvatting.

ONROERENDE-ZAAKBELASTINGEN (in % van de WOZ-waarde) 

Woningen:
Gebruikersheffing                                                   Niet van toepassing
Eigenarenheffing                                                    0,0952% 

Niet-woningen:
Gebruikersheffing                                                   0,0996 % 
Eigenarenheffing                                                    0,1435 %  

RIOOLRECHTEN 
Gebruikersheffing                                                  € 113,00 
Eigenarenheffing                                                   €    60,00  

AFVALSTOFFENHEFFING
Containers hoogtarief                                             € 285,00  
Containers laagtarief                                              € 237,00

Rioolrecht is een retributie die geheven wordt door de gemeente voor het gebruik van de riolering.

Het beheer en onderhoud van riolering is een gemeentelijke taak, deze taak kan op verschillende wijzen bekostigd worden. De meest voorkomende vorm van bekostiging is via het rioolrecht, maar de gemeente kan ook kiezen om geld vanuit de algemene middelen hiervoor te gebruiken. Rioolrecht is een retributie. Grofweg betekent dit dat de gebruikers van de riolering betalen voor recht om de riolering te benutten. De wet geeft aan dat de begrote baten van het rioolrecht niet hoger mogen zijn dan de begrote lasten (Gemeentewet artikel 229b).

Alle particuliere huishoudens moeten een afvalstoffenheffing betalen. Uit de afvalstoffenheffing worden de kosten betaald van het  ophalen en verwerken van huisvuil.

Om voor een aanslag afvalstoffenheffing in aanmerking te komen, moet u gebruiker zijn van een pand waarvan de gemeente de plicht heeft om het huisvuil in te zamelen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.