dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Aalburgse Alliantie voelt zich belaagd en eist excuses

3 januari 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - In een open brief uit de Aalburgse Alliantie zijn zorg over de recentelijke politieinvallen in Aalburg. Bij die acties ging he tom stookauto's en/of illegaal vuurwerk. Opmerkelijk, aldus de brief, dat dit veelal leden van de Aalburgse Alliantie betrof.  De jongste politieke partij in Aalburg meent dat de politieacties ontrecht waren en eist excuses. Tijdens de komedne raadsvergadering wordt van dit item een agendapunt gemaakt.

De open brief luidt als volgt:

"Geacht Officier van Justitie,

Via deze open brief wil ik onze ernstige bezorgdheid en onvrede tot  uiting brengen inzake het volgende:

Op donderdag, 30 december jongstleden zijn binnen de gemeente op aangeven van justitie meerdere politie invallen gedaan. Hiervoor zou  aanleiding zijn ontstaan door de ontvangst van verschillende anonieme  tips met betrekking tot illegaal vuurwerk en/of stookauto's. Bij geen  van deze invallen zijn overigens illegale goederen aangetroffen.

Wat zorg wekt is dat al deze - achteraf ongegronde - invallen plaatsvonden op met name adressen van partijleden van De Aalburgse Alliantie. Hiermee  ontstaat het ernstige vermoeden dat Justitie zich, al dan niet bewust en bedoeld, voor het karretje heeft laten spannen van lieden die gebaat zijn bij het in diskrediet brengen van zowel de partij als  haar afzonderlijke leden.

Het is evident dat De Aalburgse Alliantie met - bijvoorbeeld -  standpunten tegen verdergaande onderlinge gemeentelijke samenwerking  niet enkel op welwillende instemming mag rekenen. Sterker: het was het  ontbreken van - ondermeer - een dergelijk geluid binnen het bestaande  politieke spectrum dat aan de oprichting van De Aalburgse Alliantie  ten grondslag lag. Om met 'nette' politieke middelen en een open debat  aan deze standpunten ruimte te kunnen geven.

Dit laatste maakt de wijze waarop nu is (wordt?) gemorreld aan onze  integriteit extra zuur en zorgwekkend: kennelijk is het bedrijven van  'nette' politiek voor sommige van onze opponenten een minder groot en  vanzelfsprekend goed. Maar onze allergrootste zorg gaat uit naar de rol die Justitie in deze geschiedenis heeft gespeeld. Juist dit orgaan, bedoeld als een van de betrouwbare peilers onder onze democratische rechtsorde, heeft in deze hele gang van zaken een uiterst dubieuze rol gespeeld, waarbij men zich kennelijk bovendien weinig gelegen heeft laten liggen aan formele regels en procedures.

Naast het – bij dezen – eisen van een vanzelfsprekend excuus uwerzijds zal De Aalburgse Alliantie dit voorval binnenkort formeel binnen de Raadsvergadering agenderen; koste wat kost moet worden voorkomen  dat het mechanisme van anonieme tips in de toekomst wederom zal worden  misbruikt voor oneigenlijke doelen.

 Met beleefde groet,

 Partijvoorzitter
 De Aalburgse Alliantie"

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.