zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Naterop pikt geen overlast meer

23 december 2010 (door AalburgNet)

AALBURG - Burgemeester Fons Naterop richt zich in een open brief aan zijn burgers. Hij stelt alles in het werk om overtreders van de ingestelde regels aan te pakken. Hierbij richt hij zich, hoewel niet met name genoemd, tot de inwoners van Veen. In het verleden liepen zaken daar nogal eens uit de hand. Ook Wijk en Aalburg komt onder - extra - toezicht van de burgervader.  

De brief luidt als volgt:

Aan de inwoners van de gemeente Aalburg.

Betreft: jaarwisseling. Wijk en Aalburg, december 2010.

“We hebben in alle kerkdorpen een prima jaarwisseling mogen meemaken. Daar ben ik ronduit trots op” citeerde een krant mij op 2 januari 2010. Dat klopte ook. Het was gewoon overal “ouderwets”gezellig. Met dank natuurlijk aan alle vrijwilligers die zich ingezet hadden om activiteiten te organiseren in de Aalburgse kerkdorpen.
Ook dit jaar ga ik dan weer vol vertrouwen de jaarwisseling tegemoet. Het moet weer een gezellige oud-en nieuwviering worden.
De voorbereidingen zijn op veel plaatsen al weer in volle gang. In de meeste kerkdorpen worden (net als vorig jaar) weer diverse activiteiten georganiseerd. Op deze gemeentepagina vindt u daar nadere informatie over. Ik hoop en vertrouw erop dat we allemaal weer kunnen genieten van een gezellige jaarwisseling en dat de hulpverleningsdiensten ook niet in actie hoeven te komen.
Nu weet ik ook best dat er elk jaar toch weer personen zijn, die menen voor overlast te moeten zorgen. Ik denk dat ik een oproep op u allen mag doen het “feestje” niet te laten verpesten door raddraaiers. Ik zal er van mijn kant ook alles aan doen degenen die zich niet aan de regels houden aan te laten pakken.

Een belangrijk aandachtspunt voor mij is de overlast van vuurwerk. Met elkaar hebben we regels opgesteld over het afsteken van vuurwerk (op 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur). Als we ons daar allemaal aan houden is dat prachtig. Met de politie en de BOA heb ik afgesproken dat zij extra alert moeten zijn de komende dagen en zeker niet moeten schromen verbaliserend op te treden. Maar ik doe hierbij ook een dringend beroep op de ouders hun kinderen hierop aan te spreken. Ook het gebruik van illegaal gevaarlijk vuurwerk mag hierbij zeker niet onbenoemd blijven.
Een ander zorgpunt bij mij is het vernielen of aanbrengen van schade aan andermans eigendommen. Gelukkig heb ik ook vorig jaar kunnen constateren dat in Aalburg sprake was van een kentering ten goede en kon ik de gemeenteraad meedelen dat de schade lager lag dan voorgaande jaren, maar…..steeds nog veel te hoog. Zeker in deze tijd van bezuinigingen is elke euro die we aan schade kwijt zijn een euro te veel. Dus blijf van andermans bezittingen af. Wij zullen er alles aan doen schade op daders te verhalen.

Een aandachtspunt bij mij is ook het gebruik van alcohol met name onder jongeren. Uit alle cijfers blijkt dat het nuttigen van alcohol onder jongeren problematische vormen begint aan te nemen. Ook hierbij wil ik een beroep doen op de ouders hun kinderen in het bijzonder rondom deze feestdagen te wijzen op het gevaar van (te veel) alcohol. De landelijke slogan om alcohol onder jongeren onder de aandacht te brengen is “think before you drink”. Ik wil deze slogan graag aan de jongeren meegeven. Zonder (te veel) drank is het net zo gezellig.

Daar gaan we voor: een gezellige jaarwisseling. Ik reken erop dat ik op 1 januari weer kan zeggen “We hebben in alle kerkdorpen weer een prima jaarwisseling mogen meemaken. Daar ben ik ronduit trots op”.

Ik wil afsluiten met u allen namens het gemeentebestuur en het personeel van de gemeente Aalburg goede Kerstdagen, een fijne  jaarwisseling en een voorspoedig 2011 toe te wensen. Graag nodig ik u tot slot allen uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst in het gemeentehuis
van Aalburg op maandag 3 januari a.s. van 19.00 tot 21.00 uur.

Met vriendelijke groeten de burgemeester van Aalburg,
A.M.T. (Fons) Naterop.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.