vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Acht voor, zeven tegen: Aalburgse raad stemt in met zwembad

1 december 2010 (door AalburgNet)

AALBURG - De gemeenteraad van Aalburg heeft gekozen voor een nieuw zwembad in Andel inclusief zondagsopening en betekent een herbevestiging van het besluit van februari dit jaar. De stemmen kwamen vanuit het CDA, Ideaalburg, PvdA, CU en Pim Bouman (BAB). Aanvullende afspraken over financien, duurzaamheid en een te vormen klankbordgroep moeten de verdere voortgang bewaken.

De ChristenUnie wil de bereikbaarheid van Andel vanuit de Meeuwen, Drongelen, Eethen en Broek goed gerelgd hebben. Men acht dat, zeker met de buurtbus, een hele opgave. Ook bendadrukte de fractie dat "als mensen op zondag niet willen werken in zwembad, ze dat ook niet hoeven te doen."

Het SGP-voorstel van de SGP voor een zes en zevendaags abonnement haalde het niet.  De tegenstanders reageerden fel. Ideaalburg dreigde met een voorstel de zondag maar af te schaffen. Het abonnementvoorstel van de SGP kreeg steun van de CU en een Bab-raadslid. Met acht tegen en zeven stemmen voor werd het voorstel verworpen.

Ideaalburg wilde een klanbordcommissie in het leven roepen. Dit om het proces van aabesteding op de voet t e kunnen volgen. Dat plan werd goedgekeurd door een meerderheid.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.