donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Waterschap Rivierenland gaat digitaal informeren

18 november 2010 (door AalburgNet)

Om welke bekendmakingen gaat het?
Voorgenomen besluiten tot het verlenen van watervergunningen, nieuwe verordeningen en beleidsregels en aankondigingen van vergaderingen van het algemeen bestuur worden vanaf 15 november 2010 alleen maar digitaal gepubliceerd. Een aantal zaken worden nog wel in huis-aan-huis bladen aangekondigd, zoals de controle van sloten, dijken, en wegen (schouw), en de verkeersbesluiten.

In het geval van voorgenomen besluiten tot het verlenen van watervergunningen worden betrokkenen met een groot belang, indien nodig, direct geïnformeerd door het waterschap.

Bekendmakingen op maat via postcode
Via de attenderingsfunctie van www.overheid.nl is het mogelijk een abonnement te nemen op bekendmakingen. Door het invoeren van een postcode krijgt een burger automatisch e-mails met bekendmakingen van activiteiten in zijn eigen buurt. Dit levert gemak op voor inwoners van het rivierengebied. De kans dat een bekendmaking per ongeluk over het hoofd wordt gezien, wordt kleiner.

Waterschapsblad
Waterschap Rivierenland publiceert de officiële bekendmakingen in een waterschapsblad (http://www.waterschaprivierenland.nl/actueel/waterschapsblad). De Wet Elektronische Bekendmaking (op 1 juli 2009 in werking getreden) biedt decentrale overheden, zoals waterschappen, hiertoe de mogelijkheid.

Alle bekendmakingen in het waterschapsblad zijn ook te vinden in de bekendmakingenmodule op de website (http://www.waterschaprivierenland.nl/actueel/bekendmakingen). Deze module staat in verbinding met de overheidsbrede website www.overheid.nl. Dit maakt het nemen van een e-mail abonnement op bekendmakingen in je eigen buurt mogelijk.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.