donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Alzheimer Nederland zoekt collectanten

26 oktober 2010 (door AalburgNet)

AALBURG / ALTENA -   In de week van 8 t/m 13 november kunt u een collectant van Alzheimer Nederland aan de deur verwachten.

Alzheimer Nederland is nog dringend op zoek naar collectanten in uw buurt. Het hoeft niet meer dan twee uur tijd te kosten en je bepaalt zelf wanneer u op pad gaat in die week. De looproute is in overleg met de wijkcoördinator.

Meer geld voor onderzoek is hard nodig, want de ziekte van Alzheimer is hard op weg volksziekte nummer één te worden. Het aantal mensen dat lijdt aan deze desastreuze, ongeneeslijke ziekte verdubbelt de komende veertig jaar naar een half miljoen. Welke impact dit heeft, wordt duidelijk uit dit filmpje.

Ook jij en ik hebben een kans van één op vijf dat we Alzheimer of een andere vorm van dementie krijgen. Om dementie ooit te kunnen voorkomen of misschien zelfs wel genezen, moeten we nú meer inzicht krijgen in de ziekte. Daarvoor is veel geld voor onderzoek nodig, waarvoor Alzheimer Nederland nagenoeg volledig afhankelijk is van steun uit de samenleving.

Help ook mee in de strijd en meld u hier aan als collectant in jouw buurt. Dan krijgt u een cheque voor een gratis minicruise voor één persoon èn maakt ukans op een vijfdaagse stedentrip naar Schotland, beiden volledig gesponsord door DFDS Seaways.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.