vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Revolutie: pensioenen veranderen

18 oktober 2010 (door AalburgNet)

Vroeger wist u precies wat uw pensioen waard was. Maar word snel wakker: die tijden zijn definitief voorbij. Vooral jonge, premiebetalende mensen moeten zich daar zorgen over maken, want de kans is groot dat de rekening van de crisis, vergrijzing en hogere levensverwachting vooral bij deze groep terecht komt. Zij moeten langer doorwerken en maar afwachten wat er straks voor hen overblijft in de pot.

Er staan veranderingen op stapel die we tot voor kort onvoorstelbaar achtten. Maar vooralsnog zijn het vooral de gepensioneerden die zich opwinden, sinds onlangs bekend werd dat veertien pensioenfondsen er zo slecht aan toe zijn dat ze wellicht moeten korten op de uitkering. Dat werkenden hierdoor ook getroffen worden – fondsen verlagen ook hun toekomstige uitkering – is volstrekt onderbelicht gebleven.

Dat heeft er vooral mee te maken dat de 65-plussers een stuk luidruchtiger zijn dan de ‘jongeren’. Want geef nou toe, pensioen interesseert mensen onder de 40 toch niets? Onderzoeken onder die groep tonen aan dat een groot deel van de ‘jongeren’ het niet snappen, en vooral niet willen snappen.

Toch is het niet langer overbodig om iets van dat ver-van-mijn-bed-debat te begrijpen. De komende jaren staan namelijk in het teken van de grootste herziening van ons stelsel ooit, waarbij politiek en pensioenfondsen alle mogelijkheden verkennen om de oudedagsvoorziening toekomstbestendig te maken. (De Ondernemer)

Lees hier het hele artikel...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.