dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Aalburg actualiseert bestemmingsplannen

13 oktober 2010 (door AalburgNet)

AALBURG - Op grond van wettelijke regelgeving dienen alle gemeenten voor 1 juli 2013 te beschikken over geactualiseerde en gedigitaliseerde bestemmingsplannen. Voor de gemeente Aalburg betekent dit dat zij alle komplannen en het bestemmingsplan voor het buitengebied voor die datum vernieuwd  moeten hebben.

In Aalburg gaat het om onderstaande tien bestemmingsplannen met de geplande startdatum voor de actualisering:

  • Spijk en omgeving (1e kwartaal 2010)
  • Wielstraat en omgeving (1e kwartaal 2010)
  • Kom Drongelen (1e kwartaal 2011)
  • Kom Genderen (1e kwartaal 2011)
  • Kom Wijk en Aalburg (1e kwartaal 2011)
  • Buitengebied (1e kwartaal 2011)
  • Kom Eethen (4e kwartaal 2011)
  • Kom Veen (1e kwartaal 2012)
  • Babylonienbroek (2e kwartaal 2012)
  • Kom Meeuwen (2e kwartaal 2012)

Volgens wethouder Loes Lijmbach heeft de gemeente Aalburg gekozen voor een uniform stappenplan voor de actualisatie van de bestemmingsplannen en krijgen burgers voldoende gelegenheid om hun wensen in te brengen. Lijmbach: 'Het is heel belangrijk dat we bestemmingsplannen krijgen die zoveel mogelijk recht doen aan het woon- en leefklimaat van de kernen. We willen daarbij uiteraard ook goed kijken naar de wensen en ideeën die er onder de bewoners leven, waarbij we natuurlijk rekening moeten houden met de regels die daar voor gelden en de wettelijke mogelijkheden die ons geboden worden.' 
Het is juist om die reden dat de inwoners in een vroeg stadium op de hoogte gebracht worden van de start van de actualisering van een plan. Dat gebeurt dan via de gemeentelijke website en via de regionale kranten. De burgers kunnen dan gedurende zes weken individuele wensen voor aanpassing van de huidige bestemmingsplannen indienen.  

De afgelopen jaren is er wettelijk veel veranderd op het gebied van de Ruimtelijke Ordening. Om voor de burger inzichtelijk te maken wat er al dan niet veranderd is worden inwoners van de betreffende kernen over de ter inzage legging van het voorontwerp en over de veranderingen geïnformeerd. In week 42 worden de publicaties voor de start van de nieuwe bestemmingsplannen Drongelen, Genderen en Wijk en Aalburg gepubliceerd. Inwoners kunnen dan tot uiterlijk 1 december 2010 hun wensen kenbaar maken.

Als alles volgens plan verloopt beschikt de gemeente Aalburg in 2013 over goede en geactualiseerde bestemmingsplannen, die ook allemaal digitaal voor de burgers te raadplegen zijn. 
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.