donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Ook voor Aalburgers gratis Nederlandse identiteitskaart?

12 oktober 2010 (door AalburgNet)

AALBURG / DEN BOSCH - Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft donderdag 7 oktober 2010 besloten dat gemeenten voortaan geen leges mogen heffen voor de aanvraag van een Nederlandse Identiteitskaart. Dit betekent niet dat het aanvragen van een ID-kaart vanaf nu gratis is. Deze uitspraak wordt nog in cassatie behandeld door de Hoge Raad.

Mogelijkheid tot bezwaar indienen.
Personen die toch aanspraak willen maken op een gratis kaart, kunnen bezwaar indienen tegen het heffen van de leges door de gemeente. Daarvoor wordt bij de aanvraag van een ID-kaart een formulier beschikbaar gesteld door de gemeente. De leges moeten wel gewoon worden betaald.

Tot wanneer kun je bezwaar maken?
Bezwaar maken kan tot zes weken na betaling. Dus ook als men vóór 7 oktober heeft betaald, kan men nog bezwaar maken. Personen die dit willen, kunnen onderstaand formulier downloaden om het bezwaar in te dienen.

Behandeling bezwaar
Als de Hoge Raad het eens is met het gerechtshof, moet de gemeente de leges terugbetalen. De behandeling van de bezwaren worden uitgesteld tot zes weken na de uitspraak van de Hoge Raad. Hiervoor is een passage opgenomen op het bezwaarformulier.

Vragen
Mensen die vragen hebben kunnen contact opnemen met de afdeling burgerzaken van de gemeente Aalburg: (0416) 69 87 21. (Aalburg)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.